IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Б. Радева: Очакваме строителството да се развива все така добре и в бъдеще

Евромаркет Груп планира да открие регионални бизнес центрове в Пловдив, Варна и Бургас с общи инвестиции от над 5 млн. лв.

10:28 | 24.08.06 г.
Б. Радева: Очакваме строителството да се развива все така добре и в бъдеще
Боряна Радева е основател и единият от изпълнителните директори на търговско-инженеринговата компания Евромаркет Груп. Завършила е икономика и право, а преди това е работила в Контролно-заваръчни утсройства (КЗУ) в задгранична дирекция.

-Г-жо Радева, Евромаркет Груп е най-голямата търговско-инженерингова компания за индустриално оборудване, строителна техника и инструменти у нас. Как се развиват различните пазари, в които оперира компанията?
 
Евромаркет Груп е на първо място в страната по обем на подписани лизингови договори. Наши клиенти са над 5 000 фирми от цялата българска икономика – от областта на енергетиката, химическата и циментовата индустрия, металургията, машиностроенето, пътното строителство, транспорта, хранителната промишленост и други. Сред тях са НЕК, БТК, Булгаргаз, Главболгарстрой, ДП Строителство и възстановяване, АЕЦ Козлодуй, Кремиковци, Стомана/Виохалко, Агрополихим, Свилоза и др. Евромаркет Груп е и основният доставчик на Варненска корабостроителница, Булярд, Русе и Бургас. Ние сме доставчици на пълното оборудване на най-големите фирмени автомобилни сервизи.
 
В момента в България се строи с машини на Евромаркет Груп. Участваме в едни от най-важните инвестиционни проекти през последните 4 години. Изкопните работи например се извършват с нашите багери Hyundai, бетонът се произвежда и доставя с нашите бетоновъзли и бетон-помпи Cifa. Някои от по-големите проекти, по които в момента работим, са хидровъзел Цанков камък (доставяме багери, товарачи, компресори и т.н.), автомагистрала Чирпан – Стара Загора (Лот 1), ремонт и реконструкция на пътя София – Калотино и пътя Видин – Монтана (пълен пакет строителни машини), ТЕЦ Марица-Изток 3 (заваръчна техника) и мн. др.
 
Евромаркет Груп е официален представител на световни фирми като Hyundai Construction Machinery, Lincoln Electric, Mitsubishi, Gedore, Pferd и др. Евромаркет Кари, като част от Евромаркет Груп, е единственият официален представител на Мицубиши Катерпилар Форклифт Тръкс за България. Компанията спечели престижната награда “Дилър на 2005 година” в съревнование със 70 дилъри от Европа, Африка, Близкия и Средния Изток.
 
Предлаганите от  нас продукти са произведени в Европа и САЩ и отговарят на стандартите за качество (DIN, ISO, AWS и др.) и изискванията за безопасност на Европейската общност. При доставка се прави подробно проучване на техническите изисквания на клиентите с цел точен подбор на необходимата техника. По желание на клиента се организират демонстрации и обучение на персонала. Голяма част от изделията се поддържат на склад. Предлагаме и гаранционно и извънгаранционо обслужване. Сервизните ни специалисти са на разположение 24 часа, 365 дни в годината.
 
Участваме реално в икономиката на България. Очакванията ни са едни от най-натоварените сектори - строителство, изграждане на пътища, корабостроене - да продължават да се развиват все така добре и занапред.
 
- Разкажете ни повече за вашата компания. Само на българския пазар ли оперирате?
 
Евромаркет Груп е създадена през 1992 година и е сто процента българска компания. Централният ни офис е в София, имаме регионални офиси в Пловдив, Стара Загора, Русе, Варна, Бургас, Севлиево, Слънчев бряг и дъщерни дружества в Украйна, Сърбия, Хърватия, Словения и Македония.
 
Общият брой на служителите от структурата на холдинга надхвърля 400, а със задграничните дружества – 550 души.
 
- Може ли да кажете нещо за финансовите резултати на компанията?
 
Ние сме сред 100-те водещи компании в България. Вече 15-та година имаме постоянен ръст на приходоте. За последното шестмесечие регистрираме ръст от над 50% по този показател.
 
- Какво включват бъдещите ви инвестиционни планове?
 
До края на 2006 г. ще направим първа копка на Корпоративния сервизен център, който се намира на Околовръстното шосе, между автомагистралите Тракия и Хемус, и ще е най-големият у нас, с РЗП над 10 000 кв. м. Планираме да открием регионални бизнес центрове в Пловдив, Варна и Бургас. Инвестициите в тях ще надминат общо 5 млн.лв. След броени дни ще открием демо парк в Слънчев бряг, където ще се показват техническите възможности на различни строителни машини.
 
- Наскоро възстановихте единственият спортен комплекс за децата на „Младост” 1, който е ваш съвместен проект със Столична община. Имате ли други подобни проекти?
Инвестирахме във възстановяването на този комплекс между 90 000 и 100 000 лв. Инвестицията е в подкрепа на най-мащабния проект от кметската инициатива “За по-красива София” и е най-голямото досега дарение за възстановяването на столицата. За рекордното време от месец и половина бяха напълно възстановени неизползваемите преди това площи - асфалтовото покритие и обраслите с трева ограждения, както и съоръженията. Спортният комплекс разполага с игрища за футбол, баскетбол, волейбол, тенис на корт и тенис на маса на площ над 1650 кв. м. Целият район около комплекса е почистен и засаден. Евромаркет Груп поема ангажимента да поддържа спортния комплекс и след неговото възстановяване, както и да осигурява топки за всички деца, които желаят да спортуват тук.
 
От няколко години подкрепяме конкурса „Сграда на годината” и  сме сред първите дарители на средства за възстановяване на Боянската църква.
 
Надяваме се, че усилията ни през последните години са направили София едно по-хубаво място. Ще продължаваме да подкрепяме проекти, за които вярваме, че ще донесат радост на всички.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:41 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още