IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Азиатският пазар за недвижими имоти ще продължи да нараства

Само за миналата година презокеанските инвестиции в недвижима собственост по официални данни са били на стойност над 3,4 млрд. долара

13:02 | 22.06.06 г.
Азиатският пазар за недвижими имоти ще продължи да нараства

Пазарът на недвижими имоти в Азия трябва да се подготви за още една напрегната година тъй като чуждестранните инвеститори продължават да са привлечени от региона, се казва в проучване на Standard & Poor's Rating Services.

Изследването, озаглавено "Недвижимият пазар в Азия: Рискове и предимства", подчертава, че повечето ключови пазари в Азия се очаква да продължат да бъдат активни и атрактивни в краткосрочен план и да се радват на сериозен икономически растеж. Причина за това е фактът, че Азия отново се очаква да е един от най-бързо развиващите се икономически региони в света.

Пазарът на недвижими имоти в Азия се променя изключително бързо заради нарастването на доверието в този сектор, все по-голямата урбанизация, нарастващото присъствие на чуждестранни институционални инвеститори и отварянето на недвижимия сектор в Китай, се казва в проучването.

Докато в дългосрочен план глобалната картина за сектора изглежда окуражаваща, с множество възможности за възникване на силно търсене, съществува известна волатилност и структурни недостатъци.

Според наблюдатели условията могат да бъдат изключително циклични, с политически рискове и опасност от пренасищане на някои пазари.

Конкретно за Хонконг очакванията са цените на имотите в жилищния сектор да запазят нивата си непроменени до края на годината, но да се наблюдава покачване в дългосрочен план.

В същото време от администрацията на чуждите инвестиции към Министерството на търговията на Китай уточниха, че предстои да бъдат въведени ограничения за чужденците инвестиращи в страната, като им се даде достъп само до определени сегменти на пазара.

Само за миналата година презокеанските инвестиции в недвижима собственост по официални данни са били на стойност над 3,4 млрд. долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:15 | 19.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Анализи виж още

Коментари

Финанси виж още