IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Общият обем на площите в молове се е увеличил с над 18% през 2013 г.

Със завършването на предвидените търговски проекти се очаква площта в молове, разпределена на 1000 души население, да се повиши с 19% до 115,86 кв.м.

10:10 | 05.02.14 г. 2
Автор - снимка
Редактор
Общият обем на площите в молове се е увеличил с над 18% през 2013 г.
Последна актуализация: 01:30 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Анализи виж още

Коментари

2
rate up comment 4 rate down comment 0
s3
преди 10 години
Това са което говориш е следващия етап от развитието на моловете. По света отдавна има сравнително равномерно разпределение на площите, у нас все още се гледа централизация да има към столицата или поне към много голям град. Докато е модерен и нов мола дърпа клиенти и до 100-200км. дори, но с времето хората разреждат посещенията си до толкова далечни молове и накрая просто спират. Нормалният район на притегляне на мол по-принцип следва да е около 20 до най-много 50км., както е на запад, над това разтояние вече е много.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 3 rate down comment 1
Repoman
преди 10 години
Площите в моловете растат и ще растат, но както повечето неща при нас, така и разпределението на моловете в странта ни е силно изкривено. Реално, все още се разчита на притегателната сила на най-големите населени места и само там се строят молове, което говори за един неразвит пазар. В големите градове и столицата има по 5-6 че и повече мола, които се избиват един друг с конкуренция. А в средните градове в провинцията молове още няма, говоря за градове като Хасково, Смолян, Ямбол, Шумен, Ловеч и т.н. Разчита се, че хората от тези градове като няма накъде ще ходят до най-близкия по-голям град и това е така в началото, с времето обаче хората вече не си правят труда да пътуват надалеко за да пазаруват. Така че ще трябва да има преразпределение на моловете по градове, за да се насити пазара.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още