IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Глобалните инвестиции в бизнес имоти са нараснали с 8% през първото тримесечие

Общият обем на инвестициите в бизнес имоти в глобален мащаб за тази година ще бъде между 450 и 500 млрд. долара, прогнозират от JLL

10:57 | 09.04.13 г.
Глобалните инвестиции в бизнес имоти са нараснали с 8% през първото тримесечие

Бизнес имотите продължават да привличат сериозен дял от глобалните инвестиции, посочва се в нов доклад на компанията за недвижими имоти Jones Lang LaSalle (JLL).

През първото тримесечие обемът на инвестициите в бизнес имоти в световен мащаб е достигнал 94 млрд. долара, посочва се в доклада, като изчисленията са направени на базата на данни от 60 държави. Това представлява увеличение с 8% спрямо същото тримесечие на миналата година.

Засилващото се доверие в глобалното икономическо възстановяване и продължаващото търсене на непреки експозиции към имотния сектор е довело до увеличаване на обемите в Германия, Япония и САЩ, като и трите държави отчитат силно първо тримесечие на годината.

Ръст на инвестициите на годишна база има във всички региони, като в Северна и Южна Америка, Европа, Близкия изток и Африка той е между 7 и 8%. В Америка този ръст се дължи основно на повишенията, отчетени на двата най-големи пазара - САЩ и Канада, съответно с 20 и 6%.

В Япония увеличението е с 30% на годишна база, а в Сингапур и Хонконг също са налице по-големи инвестиционни обеми. Като цяло за Азиатско-тихоокеанския регион увеличението на годишна база е с 8%.

Трите най-големи пазара в Европа - Великобритания, Франция и Германия, допринасят за ръста на обема на сделките, като в Германия увеличението е с почти 40% спрямо първото тримесечие на 2012 г. За този регион като цяло инвестициите са с 8% по-големи в доларово изражение и със 6% в евро.

От Jones Lang LaSalle прогнозират, че общият обем на инвестициите в бизнес имоти в глобален мащаб за тази година ще бъде между 450 и 500 млрд. долара, като през следващите тримесечия се очаква обемът на инвестициите в бизнес имоти да ускори ръста.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:18 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Анализи виж още

Коментари

Финанси виж още