IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Най-големите покупки на имоти на руски олигарси през 2011 г.

За сделка на годината може да се обяви продажбата на 300-годишен британски замък за 140 млн. лири

11:27 | 05.01.12 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	Жилищният комплекс &quot;Уан Хайд парк&quot; в Лоднон, който бе купен от Ринат Ахмедов за 136 млн. лири. <em>Снимка: One hyde park</em></p>

Жилищният комплекс "Уан Хайд парк" в Лоднон, който бе купен от Ринат Ахмедов за 136 млн. лири. Снимка: One hyde park

Подарък на дъщерята

Руският олигарх Дмитрий Риболовлев купи за 88 млн. долара най-скъпия апартамент в сърцето на Ню Йорк. Платената сума се оказа най-високата в историята цена, платена за имот в Манхатън. Пентхаусът е 10-стаен и има прекрасен изглед към Сентръл парк. Той е дар от милиардера на 22-годишната му дъщеря Екатерина.

Таткото обаче може да си позволи подобен жест. Състоянието му се оценява на 9,5 милиарда долара.

Според посветени олигархът и преди е проявявал интерес към имоти в САЩ. През 2008 г. той се е сдобил с имението на Доналд Тръмп във Флорида срещу сумата от 95 милиона долара.

Тази година в Ню Йорк е била сключена още една емблематична сделка с главен герой  руснак – композиторът Игор Крутой, който се сдоби с апартамент в лъскавата Plaza за 48 млн. долара.

През юли дъщерята на Бърни Екълстоун Петра пък си купи най-скъпото имение в света. Наследничката на Формула 1 се сдоби с имота на семейство Спелинг в Калифорния, който беше обявен за продажба още преди няколко години от вдовицата на Арън Спелинг.

Футболен клуб в добавка

Не може да се отмине без внимание фактът, че в края на 2011 година Риболовлев купи контролния пакет акции на футболния "Монако" (седемкратен шампион на Франция).

"Отдавна съм футболен запалянко" - коментира сделката олигархът.

Очаква се в следващите 4 години Риболовлев да инвестира във финалиста в Шампионската лига през 2004 година най-малко 100 милиона евро.

Къде живееше Берлускони?

Любовта на руските богаташи към футбола е известна. По-малко познат е фактът, че няколко руски олигарси са почитатели на бившия италиански премиер Берлускони.

Търговците на недвижими имоти отбелязват неочаквано голям интерес към вилата на Берлускони на Лазурния бряг, недалеч от Кан.

По данни на в. "Кориере дела сера" търговците са получили за вилата няколко предложения от руски магнати. При това не ги интересувал толкова самият имот, колкото фактът, че е свързан с името на Берлускони. Сделка още няма. Не е изключено обаче тя да е поредният рекорд, само че на 2012 година.

Още любопитни новини четете в Dnes.bg

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:51 | 10.09.22 г.
Най-четени новини
Още от Анализи виж още

Коментари

Финанси виж още