IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Руснаците продължават да инвестират в недвижими имоти в САЩ

Ню Йорк е особено привлекателен за руските богаташи, посочва адвокат по сделки с недвижими имоти

13:44 | 03.01.12 г.
<p>
	Манхатън. <em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Манхатън. Снимка: Архив Ройтерс

През 2011 г. бе наблюдавано продължаващо вливане на руски пари на пазара на недвижими имоти в Ню Йорк, тъй като заможни физически лица и инвеститори разграбват недвижима собственост в града, съобщава специализираното издание GlobeSt.com.

Очаква се тази тенденция да продължи, смята Едуард Мърмелстейн, адвокат по сделки с недвижими имоти и основател на Edward Mermelstein & Associates.

„Ню Йорк и САЩ набират сили, тъй като са сериозен обект на финансиране, идващо от чужбина“, каза Мърмелстейн. „Имаше очаквания, че през 2011 г. около 65 млрд. долара ще излязат от Русия, но тази сума може да бъде с около 15-20 млрд. долара, ако не и повече по-висока“, добави той.

През 2012 г. в Русия ще се проведат президентски избори и смяната на постовете прави Ню Йорк и Манхатън привлекателна алтернатива за  заможните руснаци..

„Когато не сте сигурни в коя посока ще поеме правителството, ще искате да диверсифицирате и да запазите част от имуществото си извън страната и това е типично за парите, направени през последните 15-20 години“, изтъква Мърмелстейн.

Някои от най-големите покупки на големи жилища в Ню Йорк дойдоха от страна на руснаци. Например Игор Крутой закупи апартамент в хотел Plaza за 48 млн. долара, а Екатерина Риболовльова плати 88 млн. долара за луксозния апартамент на бившия шеф на Citigroup Санди Уейл.

Много сделки обаче не стават публично достояние, тъй като дружествата с ограничена отговорност и физическите лица, които осъществяват покупката, държат да не попадат в полезрението на медиите, посочва Мърмелстейн.

Той добави, че има и инвестиции с търговска цел, но че „повечето от тях са в жилищни сгради, защото инвестиционните имоти, закупени от руснаци, не са задължително в особено популярни части на Ню Йорк“.

Адвокатът очаква влечението към жилищните сгради да продължи и през 2012 г., най-малко в резултат на президентските избори в Русия през март.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:40 | 28.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Анализи виж още

Коментари

Финанси виж още