IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Капитал за сделки с топ имоти по света ще има, въпреки пазарните сътресения

Най-новите пазарни сътресения може да засилят разделението между първокласни и всички останали активи в сектора на имоти

19:31 | 12.08.11 г.
Автор - снимка
Създател
Капитал за сделки с топ имоти по света ще има, въпреки пазарните сътресения

Основният макроикономически ефект от американската дългова криза ще бъде по-изразена волатилност, особено на капиталовите пазари, тъй като инвеститорите ще преосмислят своите очаквания за ръст за най-големите икономики в света, сочи нов анализ.

От консултантската компания CB Richard Ellis (CBRE) анализират ефекта на събитията от изминалата седмица, , включително и понижаването на кредитния рейтинг на САЩ, върху пазара на бизнес имоти.

Според компанията инвеститорите в бизнес имоти може да реагират по различен начин на сегашните условия, в зависимост от техния рисков профил.

По-конкретно инвеститори с по-голям толеранс към риска ще търсят възможности, а тези, които се стремят да избягват риска, може да отложат новите си сделки.

Бизнес имотите няма да бъдат толкова засегнати, тъй като те остават предпочитан клас активи в един добре балансиран портфейл на международните институционални инвеститори, казват от компанията.

Фундаментът на пазара на имоти се променя значително по-бавно в сравнение със стойностите на имотите и наличността на дългово финансиране.

Въпреки това в случай, че спадът в бизнеса и потребителското доверие продължи, това ще засегне зараждащото се възстановяване във фундамента в сектора, на което станахме свидетели през последните 12 месеца.

На някои пазарни сегменти от компанията забелязват ранни признаци за отлив на капитал.

Въпреки това на пазара продължава да присъства достатъчен обем от капитал за първокласните сделки, като лихвените нива се очаква да останат сравнителни ниски, въпреки че заемите ще бъдат консервативно отпускани със строги условия за обезпечение.

От компанията предупреждават, че прозрачността по отношение на ценообразуването на активите в сектора може да се понижи. Пониженото инвестиционно доверие ще повиши търсенето на първокласни активи на първокласни пазари.

Интересът към активите с по-високорискови характеристики във второстепенни пазари и периферни локации ще остане по-нисък до отслабване на несигурността.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:32 | 12.08.11 г.
Специални проекти виж още
Още от Анализи виж още

Коментари

Финанси виж още