IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Крайбрежни имоти – различни фактори за различни купувачи

Потенциалните купувачи е добре да определят ясно основната причина да искат имот край водата

12:53 | 29.09.10 г.
Крайбрежни имоти – различни фактори за различни купувачи

Имотът до воден басейн, независимо дали е река, езеро, море или океан, често е желано бягство от градското натоварено ежедневие за мнозина купувачи. Крайбрежните имоти са от различен тип и размер, но споделят общата характеристика да символизират лукс и спокойствие.

Много собственици на такива имоти са привлечени от успокояващия звук на водата, някои от тях са интересуват от ветроходство, други от риболов, трети просто искат да поплуват, обяснява пред Washington Times Мишел Весълс, асоцииран брокер в агенция за имоти в Мериленд в САЩ.

Да живееш близо до водата безспорно има предимства като гледката, но при покупката на такъв имот трябва да се направи проучване и да се вземат предвид конкретни фактори, съветват брокери.

Голямо изкушение е да се разгледа даден крайбрежен имот, след което всички впечатления и стойност да се базират на „хубавата гледка“. Купувачите обаче трябва да знаят, че цената се базира на фактори като това дали имотът има източно или западно изложение, с колко крайбрежна ивица разполага и каква е дълбочината на водата, обясняват оценители.

Купувачите, които искат да държат лодка или яхта на пристан, ще имат различно отношение към дълбочината от тези, които искат да плуват.

От значение са също конкретното местоположение и височината над морското равнище, които трябва да осигурят добра защита на имота от лошо време, включително от урагани, както и свързаността с други водни басейни и качеството на водата. Някои съветват да се провери дали зоната пред имота е защитена, тоест дали гледката в бъдеще няма да бъде блокирана от ново строителство.

Най-общият съвет на Весълс към потенциалните купувачи е да определят ясно основната причина да искат имот край водата.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:00 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Анализи виж още

Коментари

Финанси виж още