IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Кои са най-големите грешки на строителните предприемачи?

Според самите тях такива са липсата на добро предварително проучване и ясни планове, неразбиране на пазара на имоти и други

10:12 | 23.08.10 г. 2
Кои са най-големите грешки на строителните предприемачи?

При всеки проект строителният предприемач сякаш хвърля зарове, залагайки на това, че редица несвързани и често неконтролируеми събития ще се стекат по благоприятен за него начин, пише Real Estate Channel.

Ако си свърши добре домашната работа, контролира егото си и късметът му се усмихне, предприемачът може да спечели, и то много. Също толкова вероятно обаче е да бъде сполетян от лош късмет, да има грешни очаквания и да последват загуби. Както се казва, стават и грешки.

В бизнес социалната мрежа LinkedIn членовете на групата „Ивеститори/предприемачи в имоти във Великобритания“ обсъждат своите „пет най-големи клопки в строителството“.

Някои от отговорите са напълно очаквани, като например да се свърши първо „домашната работа“. Също така като основна грешка често се посочва „недостатъчно добро предварително проучване“, както и плащането на твърде висока цена за земята (което малко прилича на вариант на същия отговор). Споменават се също и грешки при управлението на паричния поток.

Ето кои други грешки попадат в списъка:

- Липса на подходяща обществена консултация;
- Липса на добри майстори;
- Неразбиране на условията на пазара на имоти;
- Неуспех да се направят проектантски и технически анализи;
- Липса на ясни планове за проекта – спецификации/разписание във времето/бюджет;
- Неуспех да се предвидят различни вероятности;
- Разтакаване на купувачи или крайни потребители.

Един от предприемачите пък посочва само една грешка - „Да си мислиш, че ще направиш състояние“.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:21 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Анализи виж още

Коментари

2
rate up comment 0 rate down comment 0
Chernushev
преди 13 години
За нашите строителни предприемачи може да се добави и още нещо - качеството на строителството в повечето случаи е по всякаква критика.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 0 rate down comment 0
zandor
преди 13 години
Ще кажа няколко неща за нашите стройтелни предприемачи и всичките ще бъдат вярни!!!1- работи се изключително бвно и безпланово.Създава се чувството че фирмата стройтел не желае да "бърза" обекта за да не и се наложи да плаща на изпълнителите - което е в противовес с идеята за възвращаемост на инвестицията в крайна сметкаправят се сметки за невероятни надценнки а същевременно се очаква от крайните фирми изпълнители да предоставят услугата за стотинки!!!Абсурдно изглежда факта че някой фирми не могат да насмогнат при сегашните реални цени от 500е на квадрат напр за Столицата...това означава че в тези фирми има финансови дупки от който не капе......а тече!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още