IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Около 3 млн. недвижими имота ще бъдат включени в кадастъра тази година

Дейностите по създаването и поддържането на кадастъра се финансират от Министерството на регионалното развитие и брагоустройството

16:37 | 29.11.07 г.
Автор - снимка
Създател
Около 3 млн. недвижими имота ще бъдат включени в кадастъра тази година
Около 3 млн. недвижими имота ще бъдат включени до края на годината в кадастъра, според Програмата за дейността по създаването на кадастъра и имотния регистър за 2007 г. и актуализираната дългосрочна програма, представени на днешното заседание на кабинета.

До края на годината ще бъдат готови кадастралните карти на шест областни града – Варна, Русе, Велико Търново, Пазарджик, Плевен, Габрово, на 25 общински центъра и други 75 по-малки населени места.

Дейностите по създаването и поддържането на кадастъра се финансират от Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ). За Агенцията по геодезия, картография и кадастър като второстепенен разпоредител има и субсидия от републиканския бюджет, както и средства по споразумението за заем със Световната банка по проекта „Кадастър и имотна регистрация”. Воденето и съхранението на имотния регистър се извършва от Агенцията по вписванията към Министерството на правосъдието.

През цялата година продължават дейностите по сканиране на нотариални актове на имоти и други документи и преобразуването на наличните данни в книгите по вписванията в цифров вид, като до началото на август са създадени около 68 хил. предварителни имотни партиди. Продължават и дейностите по разработване, тестване и внедряване на информационни системи на кадастъра и имотния регистър, което ще създаде възможност за обмен на данни между Агенцията по геодезия, картография и кадастър и Агенцията по вписванията.

Правителството реши още днес да отпусне от държавния бюджет общо 5,6 млн. лв. за ремонт на студентски общежития. От тях 5 млн. лв. се предоставят на „Студентски общежития и столове” за ремонт на общежитие в Русе и за довършване на строителството на студентско общежитие в Стара Загора. На СУ „Св. Климент Охридски” се дават 600 хил. лв. за ремонт на негово общежитие в Студентски град в София.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:48 | 30.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Имоти виж още

Коментари

Финанси виж още