IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

България остава в британския топ 10 на горещите дестинации за втори дом

САЩ е най-желаната от британците страна за покупка на втори имот, на второ място е Франция

12:00 | 08.05.14 г. 2
България остава в британския топ 10 на горещите дестинации за втори дом

България запазва стабилни позиции в класацията на онлайн портала TheMoveChannel.com за най-желаните от британците дестинации за покупка на ваканционен имот. Страната ни удържа 10-тото място в класацията, до което се изкачи през март.

САЩ остават най-желаната от британците страна за покупка на втори дом. Втората позиция е за Франция, макар че запитванията за страната намаляват през април.

Испания губи позиции в класацията и пропада на пето място, изпреварена от Италия и Португалия.

Продължава да намалява и търсенето на ваканционни имоти в Бразилия от страна на британски купувачи. Страната пропада до 9-та позиция в класацията на портала въпреки предстоящото Световно първенство по футбол, което привлича инвеститори и туристи.

Като цяло обаче през първото тримесечие на годината запитванията за ваканционни имоти в Бразилия са се увеличили с 43% спрямо последното тримесечие на миналата година, което предполага, че Южна Америка все още е сред предпочитаните от британците дестинации за покупка на втори дом.

Британските купувачи на имоти се завръщат и към Тайланд, чиято популярност намаля заради политическото напрежение там. Нараства интересът на британците и към Канада и Обединените арабски емирства (ОАЕ).

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:37 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Имоти виж още

Коментари

2
rate up comment 1 rate down comment 0
lozkhris
преди 10 години
Ти кога си бил в Бразилия, че знаеш толкова?! Пътят до Рио от Лондон е 400 лири - провери в Бритиш / до България е 200 / . Свестен апартамент в същото населено место е по-малко от милион $. Престъпността в Рио и Сау Паулу е много голяма, но в по-малките градчета е съвсем спокойно, а жилищата са много по-достъпни. Цените на всичко друго са в пъти по-ниски от английските, че дори и от българските !!http://imoveis.rioopcao.com.br/73673/detalhe/9796803/apartamento-padrao-4-barra-da-tijuca-rio-de-janeiro-rjToва е апартамент в изключително престижен квартал на Рио-тук живеят звезди, политици,банкери и няма никакви отвличания!!!За какво да идва в Бг - да си троши краката по дупките,да не може да си опази колата, да се занимава с нацупени лелки по кафенета и администрации, да чака 4 часа за линейка и да плаща за всичко в болница, макар да има пълно здравно?!Очевидно не е "100 пъти по-добре"...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 1 rate down comment 2
misanthrope
преди 10 години
Абсолютно луди са тези. Втори дом в Бразилия.Пътят до там струва повече от дома,отвличанията са ежедневиеБългария е 100 пъти по добре
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още