IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Sony влиза в новия си дом в Ню Йорк

Компанията е подписала 15-годишен договор за наем на част от небостъргач на Мадисън Авеню - на около 30 пресечки южно от старата си централа

10:05 | 25.02.14 г.
Sony влиза в новия си дом в Ню Йорк

Sony Corp. е подписала 15-годишен договор за наем на част от небостъргач на Медисън Авеню в Ню Йорк, която ще бъде превърната в централа на американското подразделение на компанията, предаде Bloomberg.

Японският производител на електроника ще премести служителите си в Ню Йорк на около 30 пресечки южно от сегашния си офис. Това ще се случи в началото на 2016 г.

Фирмата ще наеме около 49 000 кв. м между 10-ия и 30-ия етаж на кулата. Не бяха разкрити финансови детайли около сделката.

Сделката ще предостави на Sony достъп до район в Ню Йорк, който е доста популярен сред водещи технологични компании като Google Inc., Facebook Inc. и Twitter Inc.

Миналата година Sony продаде 37-етажната си централа в САЩ на инвеститори, водени от Chetrit Group, за 1,1 млрд. долара.

В небостъргача, където ще се премести Sony, площи държи и Credit Suisse Group AG, която е там от 1997 г. Има и ресторант със звезди от Мишлен, където е сниман филмът на Уди Алън "Радио дни".

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:13 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Имоти виж още

Коментари

Финанси виж още