IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Жилищното строителство достига нови висини

Строителите се надпреварват за титлата "най-висок небостъргач" и престижа, който на свой ред им носи по-големи доходи

17:04 | 08.05.13 г.
<p>
	Небостъргачите в Dubai Marina привличат сериозен интерес от купувачи. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Небостъргачите в Dubai Marina привличат сериозен интерес от купувачи. Снимка: Ройтерс

Meier-on-Rothschild в Тел Авив е най-големият жилищен проект на прочутия архитект Ричард Майер. Мезонетите разполагат с частни асансьори, частни басейни, сауни и барбекюта, като най-скъпият сред тях, оценяван на 50 млн. долара, ще бъде проектиран лично от Майер. Очаква се сградата да бъде завършена през 2014 г.

Trump International Hotel and Tower в Чикаго е с височина от 423 м на 98 етажа и в момента е най-високата сграда със смесена употреба в Западното полукълбо. Мезонетът на 89-ия етаж отново е на пазара на цена от 32 млн. долара. Обитателите на сградата имат достъп до петзвездни удобства, включително 24-часов портиер, спа и здравен клуб, открит коктейл бар, изискан ресторант и 24-часов рум сървис.

New York By Gehry в Ню Йорк в момента държи първенството за най-високите изцяло жилищни сгради в Западното полукълбо с височината си от 265 м и 76 етажа. Мезонетът, който през 2012 г. бе пуснат на пазара на жилища под наем срещу 60 000 долара месечно, все още не е зает. Новата му цена е 45 000 долара. В сградата има частен амфитеатър, кетъринг, фитнес център, стаи за игра и държавно училище.

Panorama Tower се намира в Маями и неотдавна получи разрешително за строеж. При завършването й през 2016 г. тя ще бъде не само най-високата кула в Маями с височина от 258 м, но и в цяла Флорида. В сградата с жилища под наем ще има 941 апартамента на 85 етажа и приземен етаж с магазини.

Trump International Hotel & Tower в Торонто е най-високата жилищна сграда в Канада, която се състои от хотел, включително хотелски апартаменти, предлагани за продажба, и частни жилища. Кулата с височина от 277 м на 65 етажа предлага луксозен ресторант и петзвездно хотелско обслужване, до което имат достъп обитателите й.

Китай напоследък е във фокуса на вниманието, когато става въпрос за супер-високи сгради. Строежът на Wuhan Greenland Center в Ухан започна през 2012 г., като архитектите й са същите като на най-високата сграда в света в момента - "Бурж Халифа". При завършването й през 2017 г. сградата с височина от 636 м на 131 етажа ще разполага с жилища, офиси, търговски площи и 5-звезден хотел.

Ritz Carlton Residences в Лос Анджелис, Калифорния, пък ще предлага суперлуксозни апартаменти, разположени над 2 хотела в сградата с височина от 203 м на 54 етажа. Жилищата ще започват от 27-ия етаж. Кулата се намира в центъра на Лос Анджелис и разполага с апартаменти с френски прозорци и удобства като басейн, спа и рум сървис.
Museum Tower в Далас, щата Тексас, е втората по височина жилищна сграда в града, която беше завършена през януари. В кулата с височина 170 м на 42 етажа има 115 ултралуксозни апартаменти, както и външен басейн, зони за готвене и парк за разхождане на кучета. Цените на апартаментите варират между 1,2 млн. и 4,1 млн. долара.

World One в Мумбай ще бъде завършена през 2015 г. Мега кулата с височина от 441 м на 119 етажа е на път да стане на-високата жилищна сграда в света. Апартаментите и мебелите в тях ще бъдат проектирани от Armani/Casa. Сред удобствата в сградата са клуб на шест нива и спа и спорт зона на 55 м над земята.

През последните няколко години в Австралия бяха построени няколко високи сгради в големите градове, включително Soleil, която е най-високата в Бризбейн. По-голямата част от небостъргача е заета от жилища.
Porsche Design Tower е разположена в близост до Маями Бийч. Небостъргачът беше открит през април, като договори за продажба вече са сключени за над 50% от 132-та апартамента в него. Сградата с височина 195 м на 60 етажа е първият жилищен проект на Porsche Design Group. Сред удобствата за обитателите е и асансьор за автомобили, който ще транспортира возилата на жителите от гаража до вратата на апартаментите им. Сградата ще е една от най-високите в Южна Флорида, като се очаква да бъде завършена към средата на 2016 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:46 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Имоти виж още

Коментари

Финанси виж още