IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Commerzbank свива кредитирането за сектора на имотите

Според плановете на финансовата институция обемът на заемите, свързани с имоти, ще бъде намален до 22 млрд. евро през 2016 г.

12:17 | 13.11.12 г.
Commerzbank свива кредитирането за сектора на имотите

Втората по големина частна банка в Германия - Commerzbank (CZ), която е компания-майка на бившия най-голям ипотечен кредитор в страната Eurohypo, ще намали обема на отпусканите заеми за имоти с 60% до 22 млрд. евро до 2016 г., предаде онлайн изданието Property Investor Europe.

Според члена на съвета на директорите на банката Улрих Зибер финансовата институция планира да преговаря с клиенти за евентуално удължаване на заемите и датите на падеж.

През третото тримесечие общият обем на кредитите за имоти в баланса на CZ е намалял до 56 млрд. евро спрямо 64 млрд. евро в края на 2011 г.

В отделно изявление за специализираното германско издание за имоти Immobilien Zeitung Йохен Кльосгес от борда на директорите посочи, че банката планира да се откаже от особено рисковите части от портфейла си, включително финансирането на строителството.

Обемът на кредитите за строителния сектор, отпуснати от банката, се е свил до 3,2 млрд. евро, докато преди 4 години е бил 11 млрд. евро, допълни Кльосгес.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:55 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Имоти виж още

Коментари

Финанси виж още