IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Възможностите за инвестиции в имотния сектор на САЩ се крият в строителството

Прогнозите са, че продажбите и цените ще се успокоят, но новото строителство ще продължи да нараства

14:21 | 01.08.12 г.
Възможностите за инвестиции в имотния сектор на САЩ се крият в строителството
Американската държавна ипотечна компания Freddie Mac увеличи прогнозата си за новото строителство, продажбите и цените на жилищата през второто тримесечие, пише онлайн изданието Seeking Alpha. Според доклада, изготвен от фирмата, с най-голям потенциал за подобрение през следващите 12 месеца е секторът на новото строителство.
 
През второто тримесечие се очаква да бъде даден старт на 730 000 нови жилища, а продажбите на еднофамилни жилища да достигна годишно темпо от 4,94 млн. Цените пък ще се повишат с 3%. Прогнозите са, че продажбите и цените ще се успокоят, но новото строителство ще продължи да нараства.
 
Това на свой ред ще подкрепи печалбите на фирмите от строителния бранш, особено на големите.

Сред компаниите със силни резултати и добри изгледи за представяне през следващите 12 месеца от сектора на жилищното строителство е Standard Pacific (SPF). При нея възвръщаемостта от началото на годината до 27 юли е 99,06%, едногодишната доходност е 87,83%, а тригодишната - 26,59%.

Пазарната й капитализация в момента възлиза на 1,2 млрд. долара, а акциите й се търгуват на нива от около 6,02 долара. Фирмата е специализирана в строителството на еднофамилни жилища на някои от най-големите пазари в САЩ.
 
Друга фирма с потенциал е Lennar (LEN), чиито обикновени акции бият SPF  по обща тригодишна възвръщаемост (40,28%). В момента пазарната капитализация на дружествто възлиза на 5,7 трлн. долара, а акциите му се търгуват на равнище от около 30,34 долара. Базираната в Маями компания е специализиран в строителството на нови жилища в богати квартали.
 
Meritage Homes (MTH) води по петгодишна доходност на равнище от 12,78%. Компанията има пазарна капитализация на стойност 1,2 млрд. долара, а акциите й се търгуват за около 37,78 долара. Базираната в Аризона компания е съсредоточена върху строителството на енергийноефективни луксозни жилища.

NVR (NVR) пък е лидер по 10-годишна доходност - 10,65%. Капитализацията на компанията възлиза на 4 млрд. долара, а акциите й се търгуват за около 779,13 долара. Базираната във Вирджиния фирма за жилищно строителство е специализирана в изграждането на еднофамилни самостоятелни домове, градски къщи и блокове.

 

 

 

 

 

 

 

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:37 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Имоти виж още

Коментари

Финанси виж още