IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Марек: Договорът с Интерлоджик-лизинг осигури спокойствие на клуба

Във вторник бяха изтъргувани 169 акции от Интерлодджик-лизинг, като средната цена отбеляза понижение с 3,50% до 74,21 лв.

17:43 | 27.09.05 г.
Снимка: Corbis
Снимка: Corbis

Интерлоджик-лизинг АД сключи договор за спонсорство с ПФК Марек АД, гр. Дупница, съобщиха от борсата. Потърсихме президента на футболния клуб Йордан Андреев за повече информация. С него разговаря Кристиян Костов.

- За какъв срок е сключеният договор с Интерлоджик-лизинг АД и какви са неговите параметри?

Срокът на договора е за една година, но повече подробности ще бъдат оповестени на специална пресконференция между 5 и 10 октомври, на която ще присъства и президентът на гръцкото дружество - Йоани Стерянопулос.

- За какво ще бъдат използвани средствата по договора?

Договорът е за реклама и средствата ще бъдат използвани за различните нужди на отбора.

- Какви са по-точно ангажиментите на Интерлоджик-лизинг и как ще се рекламира името на компанията?

Логото на компанията ще бъде изписано на фланелките на тима, а специални рекламни табла ще бъдат поставени и на стадион “Бончук”.

- Какви са целите на Марек през настоящия сезон?

Целите през настоящия сезон са оставане в групата. Събрахме отбор само 15 дни преди началото на първенството и ще се стремим да наваксваме през зимата, когато ще можем да закупим и нови футболисти.

- Предвиждате ли инвестиции в ДЮШ?

- След подписването на договора за спонсорство ще останат средства и за ДЮШ. До момента тя се развиваше добре, но се надяваме в бъдеще оттам да излязат надежни футболисти, които да привлечем в първия състав.

- От какво се издържа Марек в момента?

Главно от спонсорство. Подписването на договора с Интерлоджик-лизинг ще осигури спокойствие в нашия клуб, а освен това се надяваме при добри оферти да продадем и някой от нашите футболисти.

- Има ли пари в българския футбол?

За момента няма, само прибира, но след присъединяването ни към Европейския съюз се надявам да стане като в Европа и да се увеличат постъпленията от телевизионни права, реклами и др.

- Очаквате ли интересът на бизнеса към спорта да се засили? Има ли някакви пречки в момента за това?

Да, в момента няма голям интерес към спорта, тъй като все още не е приет Законът за спорта. Компаниите не желаят да инвестират, тъй като не ползват данъчни облекчения.

Във вторник бяха изтъргувани 169 акции от Интерлодджик-лизинг, като средната цена отбеляза понижение с 3,50% до 74,21 лв. Офертите по позицията останаха на ниво от 61,71 лв. купува и 75 лв. продава.

Свързани компании:

Интерлоджик - лизинг АД(INTL)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:45 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още