IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пехливанов: Приватизацията трябва да носи поне 10% в приходите на общината

Ще работя за това такса "смет" да се изчислява на базата на реалното потребление и да се намали с около 30%, казва кандидатът за кмет на София от партия "Атака"

14:27 | 18.10.11 г. 7
<p>
	Николай Пехливанов. <em>Снимка: БТА</em></p>

Николай Пехливанов. Снимка: БТА

Броени дни остават до 23 октомври, когато ще се проведат местните избори в България. За кметския стол в София партия "Атака" издигна Николай Пехливанов.

Николай Пехливанов е роден на 5 март 1972 г. в град Бургас. Завършва средното си образование в природоматематическа гимназия в Бургас, а висшето си образование - в Университета по архитектура, строителство и геодезия в София със специалност “Промишлено и гражданско строителство”.

Започва работа в Дирекцията за национален строителен контрол (ДНСК), но през 2004 г. се ориентира към частния бизнес, като основава строително-инвестиционната компания „ГрийнЛайф”.

На парламентарните избори през 2009 г. Пехливанов е избран за народен представител в 41-то Народно събрание от гражданската квота на партия „Атака”.

- Г-н Пехливанов, защо се кандидатирахте за кмет на София?

Решението ми да се кандидатирам за кмет е свързано с това, че ми омръзна едни и същи проблеми да остават нерешени през последните няколко години. Всички, които живеем в този град, имаме своя собствена идея как трябва да изглежда той. Крайно време е София да стане един европейски град с нормални условия за живот.

Според мен начинът на живот в столицата не е на това ниво, на което трябва да бъде. Имам идеи, имам решения и познавам проблемите на града. Когато човек влиза в политиката, той трябва да дава решения и да работи за решаването им. Това допълнително ме мотивира да се кандидатирам за кмет.

Слоганът на кампанията ми е „Да си върнем София“. Той обобщава всички теми и проблеми на града – да си върнем сигурността в кварталите, да си върнем тротоарите, да си върнем чистотата, да си върнем градинките.

- Какви ще се основните ви цели, ако станете кмет на столицата?

Според мен трябва да се намерят решенията, защото сега нито пътищата са ни пътища, нито тротоарите са тротоари, нито кварталите са квартали – те са микс от ново и старо строителство. Градският транспорт също не е на нужното ниво.

Трябва да се тръгне от основата на проблема, да се види кое генерира проблема, защо той е нерешен и после - с ясни действия и с насочване на финанси той да се разреши. Нямаме тротоари, защото колите паркират върху тях. Паркират, защото няма паркинги. Осигурявайки паркинги, а на София са необходими около 17 хил. паркоместа, си освобождаваме тротоарите. В същото време колите ще спрат да паркират и по улиците, което ще намали и задръстванията.

Другото решение е с детските градини. Не разбирам защо постоянно трябва да има недостиг на детски градини и на места в тях? Въпросът може да се реши отведнъж. Ако има необходимост от 100 детски градини, се инвестира в тяхното строителство и въпросът се решава.

Имам и съвсем друг модел за управление на общината. Според мен хората в общината трябва да се назначават с конкурс – да разбират от проблемите и да могат да управляват процесите, а не само да ги администрират. Такива кадри има, но трябва да ги намериш, да ги обучиш и да ги мотивираш. Администрацията трябва да се оптимизира, а освен това трябва да се повиши много и качеството на управление.

- А откъде ще намерите пари?

Пари има. За последните 5 години бюджетът на столицата се е удвоил – в момента е 1,3 млрд. лв. Това е огромен бюджет, което показва, че пари има. Въпросът е за какво се харчат тези пари и как се харчат?

Последна актуализация: 08:27 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

7
rate up comment 0 rate down comment 0
stone kold
преди 12 години
никва приватизация нали4ните дружества и предприятия трябва да носят редовни дивиденти и да са в помощ на общината като услугите с които ги е натоварила са максимално евтини и ефективни..тва с *** си беше огромна грешка но не и според тогавашните управници яко угощение е било и защо договорите се бяха бетонирали?да не би слу4айно да доиде друг кмет и да иска дял или да разруши договора а защо мафиянски не искаше да стане министър председател?4е да не е луд да изпусне питомното и да оди на дивото
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 0 rate down comment 0
stone kold
преди 12 години
глупости вси4ко надалавера и кражба е насо4ено има една поговорка даи си мъжо жената па ти оди у гората още една пусни питомното гони дивото
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 0 rate down comment 0
Ricco
преди 12 години
Ха-ха! То и ББ, кога сменяше Вълка, заговори за общинска фирма за чистота обаче много бързо млъкна. С оглед на случилото се, явно е, че просто си е поискал "неговото". И го е получил. По сметките на Пехливанов - около 30%. Честито!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 0 rate down comment 0
BOBAN1
преди 12 години
Това е много интересно като идея.....Как се сети бе Мариане:).....ама ми звучи много...по Ленински:)..
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 0 rate down comment 0
BOBAN1
преди 12 години
Имаш някакви активи, но нямаш ясен план как да ги приватизираш, за да си осигуряваш необходимите средства. А трябва да знаеш с кои ще се разделиш, за да инвестираш в други и да имаш едни добри активи. -Явно ако си чел внимателно си пише.....Продажба на едни активи и инвестиране в други...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 2 rate down comment 0
mpy_yordanov
преди 12 години
Много странно. Волен Сидеров иска да национализира, Пехливанов да приватизира.Да се уточнят в АТАКА какво ще правят. Може би единият ще национализира, другият след това същото ще го приватизира. Отначало ще продават имоти и ще национализират ЕРП-та и други, а после ще приватизират ЕРП-та и ще национализират имоти.Така вечно ще има бизнес за тях.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 1 rate down comment 0
stoiloff
преди 12 години
Да се запитаме , а когато свършат нещата за приватизиране? И кой ще приватизира? Досега у нас не е станала нито една прозрачна приватизация! Нито една повтарям! Защо не се допитате до хората г-н Пехливанов!? Защо така стръвно се нахвърляте на приватизацията и Вие? Не е това гадоначалническия подход! Губите с такива изказвания!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още