IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Акция на седмицата - Пловдив Юрий Гагарин БТ

Компанията повиши пазарната си капитализация със 7,25 на сто за петте борсови сесии, въпреки че пазарът вървеше надолу

11:20 | 10.11.07 г.
Акция на седмицата - Пловдив Юрий Гагарин БТ

Книжата на Пловдив Юрий Гагарин БТ АД спечелиха приза на екипа на Investor.bg за победител в тазседмичното издание на рубриката „Акция на седмицата“.

Дружеството заслужи това признание поради факта, че цената на книжа му успяха да регистрират повишение със 7,25 на сто за петте борсови сесии тази седмица, при положение че като цяло седмичната търговия премина на червено.

Тази седмица дружеството повиши пазарната си капитализация до 118,54 млн. лв., което означава, че цената на акция е 118,08 лв., като само по време на последната борсова сесия в петък акциите поскъпнаха с 8,16 на сто при прехвърлен обем от 3 275 лота.

От деветмесечния отчет на дружеството стана ясно, че нетната печалба за деветмесечието възлиза на 6,65 млн. лв., което е ръст от над 9 пъти в сравнение с периода януари – септември 2006 година. Постигнатият финансов резултат значително надхвърля планираната за цялата 2007 година печалба, която се очакваше да бъде в размер на 1,81 млн. лв.

Нетните приходи от продажби на Пловдив Юрий Гагарин БТ АД за първите девет месеца на годината отчитат ръст от 16,25% на годишна база до 35,302 млн. лв., което представлява 83% от цялата стойност на приходите, предвидени в производствената програма за 2007 г.

През третото тримесечие на 2007 г. са въведени в експлоатация петцветна офсетова машина с лаков модул "MAN Roland" и система за директна експонация върху офсетови печатни форми (CTP). Освен това е извършено подновяване на Барко-система за предпечатна подготовка. До края на настоящия месец е предвидено да бъде пусната в експлоатация шестцветна офсетова машина "MAN Roland – 706".

Основният капитал на Пловдив Юрий Гагарин БТ е 1,004 млн. лв., а собственият – 46,787 млн. лв. Активите от началото на годината до края на септември бележат ръст от 15% до 62,213 млн. лв.

Материалът не представлява препоръка за покупка или продажба на ценни книжа

Свързани компании:

Юрий Гагарин АД(YGAG)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:23 | 30.08.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още