IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Холдинг Наш Дом със загуба за деветмесечието, приходите със спад от 23%

На фона на спада в приходите на холдинга ръст бележат разходите му за деветмесечието, като се повишават със 7% до ниво от 7.61 млн. лева от 7.18 млн. лева

16:18 | 25.11.05 г.
Автор - снимка
Създател
Холдинг Наш Дом със загуба за деветмесечието, приходите със спад от 23%
Наш Дом България Холдинг отчете загуба за деветмесечието в размер на 888 хил. лева. За сравнение през същия период на миналата година холдингът е регистрирал печалба в размер на 1.7 млн. лева.

За отрицателния резултат е съдействал спадът в приходите на холдинга за първите девет месеца, които се понижават с близо 23% в сравнение със същия период на миналата година до 6.62 млн. лв. от 8.6 млн. лева.

На фона на спада в приходите на холдинга ръст бележат разходите му за деветмесечието, като се повишават със 7% до ниво от 7.61 млн. лева от 7.18 млн. лева.

Холдингът е със собствен капитал в размер на 5,481 млн. лева. Той притежава мажоритарни дялове в следните дружества – Мелта 90, Конпло, Варна Консерв, Вида Плод, Ей Си Пи и миноритарни пакети в Белопал, Оранжерии - Сливен, Институт по Заваряване и Дом Нет.

Холдингът притежава и миноритарни пакети от чуждестранни компании - 44% в Норберт Текстер Фуудконсултинг – Германия и 39.53% в дружеството Берри ООД – Сърбия и Черна гора.

Последната цена, на която е сключена сделка с дружеството, е била при ниво от 1.20 лв., като акциите на холдинга не са се търгували от 11 ноември. Към момента офертите при холдинга са на нива от 1.20 лв. продава за брой, при липса на оферти купува.

Свързани компании:

Наш Дом България Холдинг АД(HDOM)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:53 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още