IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Добрите корпоративни новини подкрепиха Wall Street*

Положителни финансови отчети и новини за придобивания съживиха търговията

18:19 | 24.10.11 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	Инвеститорите днес са в добро настроение. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Инвеститорите днес са в добро настроение. Снимка: Ройтерс

В понеделник Wall Street отвори в добро настроение. Подкрепа американските борси намериха от неочаквано добрите данни на най-големия в света производител на строителна техника Caterpillar.

Така тази новина неутрализира липсата на решение за дълговата криза в Европа. Срещата на върха в неделя вечер завърши без конкретни резултати. Някои правителства обаче обявиха, че има напредък в преговорите. Решение за Гърция и за спасителния пакет ще бъдат взети вероятно в сряда.

Индексът Dow Jones се повиши с 0,3% до 11 848 пункта. Широкообхватният индекс S&P-500 се повиши с 0,4% до 1243 пункта, а технологическият индекс Nasdaq спечели 0,7% до 2655 пункта.

Сред печелившите са акциите на Caterpillar с ръст от почти 5%. Днес компанията съобщи за ръст на печалбата за третото тримесечие с 44% и рекордни приходи, показвайки умерен оптимизъм по отношение на прогнозата си за продажбите през 2012 г.  Базираната в Илинойс компания обяви нетна печалба от 1,14 млрд. долара, или 1,71 долара на акция, докато през аналогичния период на 2010 г. показателите бяха съответно 792 млн. долара и 1,22 долара на акция.

Почти непроменена остава цената на конкурента на SAP – Oracle. Щатският софтуерен концерн придобива за около 1,5 млрд. долара специалиста по централизирано управление на данните в облака RightNow Technologies. По собствени данни  Oracle ще заплати по 43 долара за акция, което е с около 20% повече от курса на акциите от петък.

И в сектора на застрахователите днес сме свидетели на милиардна сделка. Cigna придобива за 3,8 млрд. долара своя конкурент HealthSpring. Акциите на Cigna скочиха с над 3%, а тези на HealthSpring – с цели 33%. 

*Актуално към 18.00 часа

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:30 | 25.10.11 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още