IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Представители на Експат са избрани в управителните органи на Еврохолд

Акционерите на Еврохолд са приели промени в устава, даващи право за увеличение на капитала до 400 млн. лв.

10:22 | 01.07.11 г.
Представители на Експат са избрани в управителните органи на Еврохолд

Представители на Експат капитал АД са избрани в управителните органи на Еврохолд България АД, показва прессъобщение за общото събрание на акционерите, публикувано чрез Бюлетин Investor.bg. Събранието е проведено вчера.

Николай Василев, управляващ съдружник на Експат капитал АД, става член на Надзорния съвет на Еврохолд България, а член на Управителния съвет става Експат капитал АД. То ще бъде представлявано от Никола Янков (управляващ съдружник в Експат капитал) или отЛюбомир Стоев (член на СД на Експат Капитал).

Акционерите на Еврохолд са приели и промени в устава, даващи право за увеличение на капитала до 400 млн. лв. Сегашният основен капитал на холдинга е разпределен в 108 643 712 акции с номинал 1 лв.

Дружеството работи по листването си на Варшавската фондова борса, а Експат капитал АД придоби 20% от холдинга на 20 юни 2011 г. при единична цена на акция от 1,215 лв.

"Досегашният член на Управителния съвет, Борислав Фесчиев, ще фокусира усилията на екипа си върху новите придобивания с оглед успешно приключилото увеличение на капитала на компанията с близо 50 млн. лв. Развитието на лизинговия бизнес в региона налага и активна работа по осигуряването на дългосрочно лизингово финансиране на атрактивна цена. Борислав Фесчиев продължава и работата си като член на СД на Евроинс Иншурънс Груп", се казва в съобщението на Еврохолд България.

Ива Гарванска, член на УС досега, продължава работата си като ръководител на направление Недвижими имоти в качеството й на управител на Еврохолд Имоти.

За последните 12 месеца акциите на Еврохолд България АД поскъпват с 51%. Подобно е и увеличението за последните 3 месеца до 1,51 лв. за акция и 164 млн. лв. пазарна капитализация.

Свързани компании:

Еврохолд България АД(EUBG)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:30 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още