IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Опозиционерът Алексей Навални отново е в ареста

Според властите обаче по време на операцията няма задържани

15:20 | 26.12.19 г. 2
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Алексей Навални. <em>Снимка: Getty</em></p>

Алексей Навални. Снимка: Getty

Полицията задържа руския опозиционен лидер Алексей Навални при претърсване в четвъртък на московския офис на организацията му „Фонд за борба с корупцията“. Това съобщи в социалните медии неговата говорителка, цитирана от БТА.

„Алексей беше насилствено задържан и отведен. Той не оказа съпротива", посочи в Twitter говорителката му Кира Ярмиш, допълвайки, че обиските продължават.

Малко преди това опозиционерът публикува видеоклип, на който се вижда как разбиват вратата на Фонда с бормашина и електрически трион.

Нарочно са избрали днешния ден, понеже Алексей щеше да говори в своя онлайн канал, каза Ярмиш.

Според Навални и неговите приближени днешната акция е била извършена от Федералната съдебна служба и е във връзка с отказа на опозиционера да премахне свое видео разследване, свързано с корупционни обвинения срещу премиера Дмитирй Медведев и бизнесмена милиардер Алишер Усманов.

Федералната съдебна служба съобщи за Ройтерс, че е провела проучвателни дейности в офиса на фондацията на Навални в рамките на криминално разследване. Според властите по време на операцията не е имало задържани.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:41 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от виж още

Коментари

2
rate up comment 2 rate down comment 2
Стоян Петров
преди 4 години
Има уникален в човешката история случай с Навални. На разрешен от властите митинг организиран от Навални и още 2-3 опозиционери се събират над 20 000 души. За да извози митингуващите извънредно работят 8 машинисти от метрото. Московския метрополитен съди и осъжда Навални и опозиционерите да заплатят извънредните разходи, мисля някъде около 150 хиляди рубли. Доводите на адвокатите, че метрото има приходи от извънредните курсове и че при футболни срещи например никой не заплаща за извозването, не са приети от съда. Уникално и безаналогово правосъдие.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 5 rate down comment 25
ing5rov
преди 4 години
тоя и да го прибират вече няма смисъл ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още