IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Преглед на печата за 22 март

08:03 | 22.03.17 г.
<p>
	Снимка: <em>Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

"Био органик" прави фабрика за преработка на плодове и зеленчуци
В. Капитал Daily

Предприятие за преработка на плодове и зеленчуци ще бъде изградено в село Дагоново, община Белица, до есента. Проектът е на младата софийска компания "Био органик България", а инвестицията е 2.8 млн. евро. Във фабриката ще се произвеждат замразени и сушени продукти, като суровините ще се осигуряват от производители от региона. Макар че в биосегмента работят и много други компании, според собственика на дружеството – Станислав Стоичков, пазарът е огромен. Нещо повече - в момента той подготвя и втори биопроект – този път в областта на животновъдството.

80% от фирмите декларират данъци по интернет
В. Сега

Близо 80% от компаниите в България подават данъчните си декларации по интернет. Така те спестяват до 1000 лв. от налога. От Националната агенция за приходите (НАП) напомнят, че отстъпката се ползва само ако годишният корпоративен данък, след приспадане на авансовите вноски, се внесе до 31 март. Това е и крайният срок за подаване на данъчната декларация и годишния отчет за дейността.

Децата със спрени добавки заради липса на имунизации намаляват
В. Сега

Детските добавки за едва 582 деца, които нямат задължителни имунизации, са спрени през 2016 г., сочат данните на Агенцията за социално подпомагане, цитирани от БНР. През 2015 г., когато влезе в сила промяната в закона, с която се отнемат месечните детски добавки на семействата, които не ваксинират децата си, спрените помощи са били малко повече - за 812 семейства. "Броят на отказите с такъв мотив намалява, което означава, че тази мярка е ефективна", коментира пред БНР експертът от Агенцията за социално подпомагане Зоя Попова.

Нов завод изграждат в Кърджали
В. Стандарт

До края на годината в Кърджали се очаква да бъде изграден високотехнологичен завод за производство на системи и компоненти за добив и съхранение на електроенергия. Това съобщи представителят за региона на фирмата International Power Supply и координатор на проекта Вели Шакир.
 

Преизбраха Домусчиев за председател на КРИБ
В. Труд

Бизнесменът Кирил Домусчиев бе преизбран за председател на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) на годишно общо събрание на организацията в София. „Днес няма да отправяме политически послания. Вече разговаряхме с представители на всички големи политически партии и им връчихме списък с приоритети, които са важни за цялата държава“. Това заяви пред работодателите Домусчиев. На въпрос какви цели си поставя начело на КРИБ през следващите две години, той изтъкна намаляването на бюрокрацията и запазване на ръста на икономиката.

Aнглийският би географията за втора матура
В. Монитор

Английският език измести за първи път географията като по-предпочитан предмет за втора задължителна матура. Той е избран от 11 616 дванадесетокласници, а географията и икономиката – от 8677. Това съобщиха от Министерството на образованието и науката (МОН). Най-предпочитаният предмет за втори зрелостен изпит е биологията. За него са подали заявление 14 053 зрелостници. 2868 пък са подадените документи за изпит по математика, по история и цивилизация те са 1427, а по немски език – 1031.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:12 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от виж още

Коментари

Финанси виж още