IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Преглед на печата за 14 април

08:01 | 14.04.16 г.
Преглед на печата за 14 април

Фирмите ще могат да облагат колите с плосък данък "уикенд"

в. Капитал Daily

Точно половината ДДС да се признава за данъчен кредит за наетите или купени фирмени автомобили, които се ползват и за лични цели. Кръгът на колите е същият, за който по принцип е разрешено да се ползва ДДС кредит - пътнически автомобили, които обаче по документи се водят товарни, като в групата влизат от класическите петместни до джиповете с много места. Министерството на финансите ще поиска разрешение от Европейската комисия да прилага това 50-процентно правило, като в сряда правителството одобри предложението. Обикновено процедурата отнема над година, така че опцията ще заработи от 2017 г.

Гласуването за билетчето в София днес е на кантар

в. Сега

Часове преди гласуването днес в Столичния общински съвет поскъпването на билетчето в градския транспорт на София все още не е гарантирано. Предложението на Центъра за градска мобилност е билетът да стане 1.60 лв., глобата за нередовен пътник да се увеличи от 20 на 40 лв., а актът - от 100 на 200 лв. Талонът за 10 еднократни пътувания трябва да поскъпне от 10 на 12 лв.

Тол таксите ще оскъпят с 15% автобусните билети

в. Сега

При въвеждането на тол таксите за изминато разстояние на километър по пътищата в България билетите за междуградски автобус ще поскъпнат с около 15%. Това обявиха вчера от Националното сдружение на автобусните превозвачи в България (НСАПБ). От НСАПБ смятат, че се залагат погрешни решения с промените в пътните такси, и планират протести. На 26 април ще има голямо автобусно шествие в София, което вероятно ще блокира за часове столицата. 

Работници в “Стомана индъстри” на протест 

в. Стандарт

Съкращения на работници в металургичната компания "Стомана индъстри" в Перник предизвикаха спонтанни протести във вторник и сряда. Хората са недоволни, че техни колеги са принуждавани да напускат без обяснения. Зад недоволството на работниците застава синдикатът "Защита". От ръководството му обясняват, че от 1 април насам са освободени 40 човека, като не е спазена процедурата за информиране, която е задължителна при подобни съкращения.

20 процента срив на инвестициите в бизнес имоти

в. Новинар

Обемът на сделките с бизнес имоти в Европа се е сринал с 20 на сто през първото тримесечие на 2016 г. спрямо последното на 2015 г., показват данни на консултантска компания, цитирани от propertyeu.info.На годишна база спадът достига 17 процента до 128 млрд. долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:01 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от виж още

Коментари

Финанси виж още