IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Пазарът на луксозни самолети се сблъсква с насрещни ветрове

Слабостта на БРИК и поскъпването на суровините забавят търсенето

15:57 | 16.11.15 г.
<p>
	<em>Снимка: www.pixabay.com</em></p>

Снимка: www.pixabay.com

Глобалните дългосрочни разходи за частни самолети започват да се забавят за първи път от 2009 г. насам, след като поскъпването на суровините доведе до спад в търсенето в развиващите се пазари, пише Bloomberg.

За 11-те години, завършващи през 2025 г., продажбите ще бъдат оценени на 270 млрд. долара, сочи годишното проучване на Honeywell International за пазара на луксозни самолети. Това е с 3,6% по-малко спрямо сравнимата оценка за миналата година.

Спадът отразява слабостта на Бразилия, Русия, Индия и Китай – групата от държави, известна като страните от БРИК, и влиянието на политическия конфликт в Близкия изток и Африка, твърди Браян Сил, президент на Honeywell, отговарящ за бизнеса и генералното авиационно подразделение на компанията. Според него отлагането на пускането на някои нови модели самолети също тласка надолу търсенето.

"Някои от сътресенията, които виждаме в страните от БРИК, са компенсирани от Северна Америка“, коментира още той, допълвайки, че САЩ продължава да е силен пазар.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.

Последна актуализация: 10:37 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от виж още

Коментари

Финанси виж още