IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Гръцката фондова борса ще остане затворена в понеделник

Властите в страната възнамеряват да отворят финансовия пазар във втория ден от седмицата, твърди източник

10:23 | 27.07.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив, Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив, Ройтерс

Гръцката фондова борса остава затворена в понеделник, но е възможно да отвори във вторник, сочи информация от официални източници, цитирани от CNBC.

„Със сигурност борсата няма да отвори във понеделник, може би това ще стане във вторник“ е заявил източник от Атинската фондова борса пред CNBC, като е пожелал да остане анонимен.

Гръцките власти целят да отворят борсата във вторник, твърди друг източник, пряко запознат с въпроса.

Гръцкият фондов пазар беше затворен на 29 юни, когато Атина наложи капиталов контрол и обяви банкова ваканция за банките. Това изложи на риск мястото на борсата в международните индекси на акции.

Припомняме, че банките в Гърция отвориха врати миналия понеделник, а миналата седмица правителството на страната помоли Европейската централна банка (ЕЦБ) за мнение, преди гръцкото финансово министерство да вземе решение за повторното отваряне на борсата.

Според представител на гръцката фондова борса страната се нуждае от повече време, за да приключи с детайлите, които биха ѝ позволили да отвори отново.

Темата за Гърция може да следите тук

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:47 | 03.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от виж още

Коментари

Финанси виж още