IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Google ще криптира имейлите, изпращани чрез Gmail

Компанията ще използва HTTPS протоколът за защита на клиентите си

22:34 | 21.03.14 г.
Google ще криптира имейлите, изпращани чрез Gmail

Google съобщи за нови мерки за защита на сигурността на имейлите на своите клиенти. Според тях имейлите, пращани през мрежата на Gmail, ще бъдат криптирани с HTTPS протокол, което означава, че те няма да могат да бъдат прихванати и прочетени от „любопитни очи”, пише The Washington Post.

Защитата обхваща не само имейлите, изпращани в системата на Gmail, но и за Yahoo и на Microsoft.

В блога на Google е записано още, че защитата ще бъде напълно гарантирана при вътрешния трансфер на имейлите в системата на компанията. С други думи писмата ще бъдат защитени не само по пътя им до сървърите на Gmail, но и между информационните центрове на Google.

Но дори и да бъдат криптирани, имейлите не са 100% защитени, смята още изданието. Google използва търсещи машини дори и в имейлите, за да представя насочена реклама на своите потребители. Това означава, че все пак има и чужд  достъп до писмата, изпращани между потребителите.

Освен това и службите за сигурност могат да получат достъп до пощата. Федералното бюро за разследване (ФБР) имат право да изискат записи от сървърите на компанията, допълва от своя страна CNN.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:43 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от виж още

Коментари

Финанси виж още