IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пазарите в Азия затвориха на зелена територия

Инвеститорите останаха оптимистично настроени преди първата реч на Джанет Йелън като ръководител на Фед

11:04 | 11.02.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Пазарите в Азия затвориха на зелена територия

Водещите фондови пазари в Азия затвориха търговията във вторник с повишения. Инвеститорите останаха до голяма степен оптимистично настроени преди речта на Джанет Йелън по-късно през деня пред Конгреса.

Въпреки всичко печалбите на местните индекси бяха ограничени на фона на предстоящата първа реч на новия председател на Фед. Изявлението на първата жена ръководител на институцията в 100-годишната ѝ история е насрочено за 17:00 часа българско време.

"Очакваме разглеждане на въпросите, свързани с темпа на намаляване на стимулите, както и мерките за излизане от кризата. Не очаквайте обаче Йелън да каже нищо извън това, което Фед вече е оповестил. Вместо това ние ще се съсредоточим върху това оптимистична или не е оценката ѝ за икономиката на САЩ", посочиха в бележка експертите от Mizuho Financial, цитирани от CNBC.

Австралийският индекс S&P ASX 200 нарасна за четвърта поредна сесия, покачвайки се с 0,62% до 5 254,50 пункта. Местната валута се покачи с над 90 американски цента за първи път в последния месец, след като условията за бизнес в страната изкачиха близо тригодишен връх през януари.

Книжата на производителя на слухови апарати Cochlear поевтиняха с 9% след отчитане на 73% спад в печалбата за първото фискално полугодие.

Капитализацията на Macquarie се сви с близо 4%, въпреки че дружеството публикува най-голямата си годишна печалба в последните четири години.

В Китай Shanghai Composite се покачи с 0,84% до близо едномесечния връх от 2 103,67 пункта.

Вниманието на пазарните участници е насочено към публикуването на серията ключови икономически данни от седмицата, в това число и индекса на потребителските цени и инфлацията на цените на производител.

Акциите на южнокорейските компании приключиха на най-високото си ниво от близо две седмици благодарение на силното представяне от търговците на дребно. Индексът KOSPI се разшири с 0,46% до 1 932,06 пункта.

Капитализацията на Hyundai Department Store се покачи с 1 на сто, след като данните показаха, продажбите на веригата магазини са нараснали със 7,2% на годишна база през януари.

Цената на книжата на Asiana Airlines се покачи с 0,4% след новината, че авиокомпанията ще направи промени в своята програма за обучение на пилоти след смъртоносната самолетна катастрофа през юли в Сан Франциско.

Търговията в Япония остана затворена поради честването на национален празник.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:57 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от виж още

Коментари

Финанси виж още