IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кунева: Борисов избра единствения възможен ход

Оставката няма да подобри тежкото икономическо положение на българския народ, признава бившият еврокомисар

12:00 | 20.02.13 г.
<p>
	Кунева: От съществено значение е какво правителство ще проведе следващите парламентарни избори. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Кунева: От съществено значение е какво правителство ще проведе следващите парламентарни избори. Снимка: Ройтерс

Борисов избра единствения възможен изход от създалата се ситуация. През последните седмици хиляди българи излязоха на улицата, за да изразят своето недоволство, своята обида и своя гняв.

Съзнаваме, че оставката няма да подобри тежкото икономическо положение на българския народ, което се влоши в изминалите три години и половина, но се надяваме, че тя ще доведе до нормализация на ситуацията и до нужното спокойствие. Случилото се е и добър урок за всеки, който реши да подцени гражданското общество.

Оттук насетне е от съществено значение какво правителство ще проведе следващите парламентарни избори. Призоваваме парламентарно представените партии да се откажат от мандатите си, които предстои да получат.

От "Движение България на гражданите" призовахме още вчера да се състави служебно правителство, което да гарантира честни и свободни избори. България има нужда стабилност и от нормализация, която да превърне икономическия растеж в национален приоритет.

Оставката на кабинета е съвсем логично действие от управлението, заяви и Даниел Вълчев. За всички е ясно, че хората не излязоха само заради високите сметки, а заради сгрешената икономическа политика – нулев растеж, неясна политика по доходите, нови 400 хиляди безработни, работещги бедни.

Искам да кажа, че за втори път след правителството на Жан Виденов, парвителство си отива по този начин. Трябва да е ясно, че сега президентът е лично отговорен сега да има честни избори в България, посочи Вълчев.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:50 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от виж още

Коментари

Финанси виж още