IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Wall Street приветства позитивните данни от Германия и Китай

Секторът на компаниите за продажби на дребно остава във фокус поради очакванията за силни продажби през Черния петък

18:49 | 23.11.12 г.
<p>
	Фондовата борса в Ню Йорк. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Фондовата борса в Ню Йорк. Снимка: Ройтерс

Щатските индекси се повишиха в петък, подкрепени от оптимистичните макроикономически новини от Германия и Китай, както и от очакванията за солидни продажби през Черния петък в САЩ, пише MarketWatch.

*При отварянето на борсата Dow Jones Industrial Average се повиши с 0,87% до 12948 пункта като всичките 30 компонента на индекса се търгуват на зелена територия.

Най-солидни печалби сред сините чипове имат Hewlett-Packard Co. и Microsoft Corp.

S&P 500 спечели 0,87% до 1403 пункта като най-силно сред 10-те индустриални групи на индекса се представя IT сектора, а най-слабо компаниите за комунални услуги.

Nasdaq Composite се повиши с 1,12% до 2959 пункта като акциите на производителя на  BlackBerry Research in Motion Ltd. скочиха с близо 12%.

В Германия базираният в Мюнхен Ifo институт обяви, че индексът, проследяващ бизнес климата в страната, базиран на проучване, проведено сред 7000 мениджъри, е нараснал до 101,4 пункта от 100 пункта през октомври – първи ръст за последните 8 месеца.

В Азия индексът на мениджърските поръчки на HSBC разкри, че производственият сектор в Китай през ноември е нараснал за първи път от 13 месеца – знак, че растежът на страната ще се ускори през четвъртото тримесечие.

Днес щатските борси ще затворят с 3 часа по-рано след почивния ден по случай Деня на благодарността в четвъртък.

Секторът на компаниите за продажби на дребно остава във фокус поради очакванията за силен Черен петък.

*Актуално към 18:40!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:04 | 05.09.22 г.
Най-четени новини
Още от виж още

Коментари

Финанси виж още