IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Reddit привлича нови 150 млн. долара

След новата финансова инжекция компанията ще бъде оценена на 1,7 млрд. долара

11:24 | 19.06.17 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Reddit e един от малкото интернет ветерани, който не само оцеля, но и се развива добре през последните години. Сега рискови капиталисти ще дадат сериозна финансова подкрепа на сайта за споделяне на линкове, чиято оценка ще нарасне до около 1,7 млрд. долара, предава Bloomberg, позовавайки се на двама свои пожелали анонимност източници.

През последните седмици Reddit Inc. търси инвестиции за около 150 млн. долара, поясняват източници, пожелали да не бъдат идентифицирани. Говорител на Reddit пояснява, че засега няма завършени преговори за финансиране, като отказва повече коментари. 

Стив Хъфман и Алексис Оханиан основават Reddit през 2005 г. като студенти в Университета във Вирджиния. Те се присъединяват към бизнес инкубатора от Силициевата долина Y Combinator и през следващата година продават стартъпа на издателя на списания Conde Nast. Той привлича лоялна аудитория, като публикува връзки към новини, изображения и видео, за които събеседниците гласуват, за да класират значението им. Това е родното място на безбройни онлайн бележки и коментари, но също така бе подложено на критики заради даването на трибуна на расистки, сексистки и анонимни писания.

Въпреки популярността на сайта Reddit се бори от години да намери устойчив бизнес модел. Conde Nast продаде част от сайта през 2011 г., като запази дял. През следващите няколко години Reddit бе управляван на ротационен принцип от главни изпълнителни директори, включително Елън Пао, която изпълняваше длъжността междинен главен изпълнителен директор заради дело за дискриминация по полов признак срещу бившия си работодател Kleiner Perkins Caufield & Byers, което загуби. Усилията на Пао за намаляване на тормоза бяха непопулярни сред някои от лоялните потребители на сайта, както и уволнението на директора, харесван от модераторите. През 2015 г. тя бе принудена именно заради това уволнение да напусне поста си.

Дизайнът на уебсайта, самопровъзгласил се за "първата страница на интернет", не се е променил много през цялото това време. Тесният текст и привидно безкрайните коментари могат да направят страницата трудна за навигация. Много хора нямат нищо против това. Изследователската фирма Alexa нарежда Reddit на четвърто място по посещения в САЩ и на седмо в света.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:57 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още