IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Петролът продължава да поскъпва

През седмицата до 1 април петролните резерви в САЩ са намалели изненадващо с 4,9 млн. барела

10:34 | 07.04.16 г. 2
Автор - снимка
Създател
Петролът продължава да поскъпва

Цените на петрола продължават възхода си и по време на азиатската електронна търговия, въпреки че някои търговци предупреждават, че основите на физическото предлагане и търсене не дават основание за силно възстановяване на цените на този етап, предава Ройтерс.

Американският лек суров петрол с доставка през май поскъпна днес в азиатската електронна сесия на Нюйоркската търговска борса с 39 цента до 38,11 долара за барел.

Лондонският сорт Брент от Северно море, чиято цена е референтна за европейския пазар, с доставка през юни, повиши цената си с 29 цента до 40,13 долара за барел.

Цените бяха насърчени от данни от Администрацията за енергийна информация в САЩ, които показаха, че през седмицата до 1 април американските резерви от суров петрол са намалели с 4,9 милиона барела до 529,9 милиона барела. Експерти, анкетирани от Bloomberg, прогнозираха увеличаване на запасите с 2,85 милиона барела. Намаляването на петролните резерви се оценява като положителен сигнал. 

Обезценяването на долара с над 5 на сто от началото на годината също подкрепя петрола, смятат някои търговци. Причината е, че това прави вноса на доларово деноминирания петрол по-евтин за страни, използващи други валути, а това насърчава търсенето. 

Цените на петрола започнаха срива си от юни 2014 година, когато един барел петрол се търгуваше за 100 долара, а причината беше свръхпредлагането на петролния пазар.
 
Още новини и анализи за петролния пазар четете тук

Още по темата - във видеото на Bloomberg!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:03 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 4 rate down comment 0
Pyramid
преди 8 години
-Очакваме $250 за барел...по някое време ;-)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още