IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Петролните запаси в САЩ с първи спад от два месеца

Новината повиши с повече от 1% цената на американския петрол

10:02 | 11.03.15 г. 6
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Петролните запаси в САЩ с първи спад от два месеца

Цените на петрола се възстановиха от загубите от вторник, след като пазарът аплодира новината, че запасите от суровината в САЩ са намалели за първи път от два месеца. Инвеститорите вече са в очакване на седмичния доклад от Администрацията за енергийна информация (EIA), който се очаква да бъде пуснат по-късно днес.

Априлските фючърси върху WTI добавиха 1,21 на сто до 48,88 долара за барел, докато търгуваните в Лондон контракти върху брента също с доставка през април се покачиха с 0,52 на сто до 56,69 долара за барел.

Американският енергиен департамент съобщи във вторник, че цената на WTI вероятно ще бъде средно 52,15 долара през тази година, а не 55 долара, каквато бе прогнозата през миналия месец. Причината е, че производството в световен мащаб продължава да изпреварва търсенето с близо 1 млн. барела на ден, като голяма част от растежа произтича от производителите извън рамките на ОПЕК.

Същевременно Американският институт по петрола заяви, че запасите от „черно злато“ в САЩ са намалели с 404 хил. барела до 439,4 млн. барела за седмицата, която приключи на 6 март. Анализаторите очакваха ръст от 4,4 млн. барела. Въпреки това запасите в разпределителния център в Кушинг са нараснали с 2,2 млн. барела.

По-късно днес се очакват данните на EIA, като анализаторите предричат ​​петролните запаси да се увеличат с 4,75 млн., което ще доведе до нов исторически рекорд отвъд Океана.

Доларовият индекс ICE все още се търгува в близост до 12-годишен връх на фона на перспективите за по-ранно покачване на лихвените равнища от страна на Федералния резерв. Измерителят добави 0,09% до 98,710 пункта.

Всяка тенденция на поскъпване на американската валута има потенциала да ограничи търсенето на деноминираните в долари стоки, като петрола, правейки ги по-малко достъпни за притежателите на други парични средства.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:24 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

5
rate up comment 0 rate down comment 0
Mavi Goz
преди 9 години
Само не разбрахме ла^йноустите капитал-***-лизатори къде се потопиха след годините кляфкане с експертни прогнози за шистовата революция и американската хегемония в добива на въглеводороди чрез шистова революция!Руснаците, дето щеха да мрът, увеличават добива, за да компенсират ниската цена, а в Америкастан шистовият бранш затихва...Некое ново анализче некой да пусне?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 1 rate down comment 0
Boicho Popov
преди 9 години
извиняваме се за грешката и благодарим, коригирано е вече!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 2 rate down comment 0
Петър Нейков
преди 9 години
Спадат. Коригирахме заглавието.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 5 rate down comment 0
Rumen_
преди 9 години
Да. Не рабрах последно запасите намалели ли са, или са се увеличили?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 9 rate down comment 0
ceneto
преди 9 години
заглавието е объркващо да не кажа грешно
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още