IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Wall Street затвори с леки отстъпления

Пазарът се движеше от енергийните акции след поредното понижаване на цените на петрола, посочи анализатор

23:02 | 04.12.14 г.
Wall Street затвори с леки отстъпления

Американските индекси отчетоха леки отстъпления към края на сесията на Wall Street в четвъртък, след като по-рано през деня президентът на Европейската централна банка (ЕЦБ) Марио Драги обяви, че институцията ще изчака до началото на следващата година, за да обмисли дали са необходими нови стимули за подобряването на икономическото развитие.

Коментарите на Драги попариха надеждите, че ЕЦБ ще започне програма за изкупуване на държавни дългове, известна още като количествени улеснения. Централната банка задържа лихвените проценти на рекордно ниско ниво и започна да изкупува обезпечени с активи ценни книжа и облигации.

"Чувството за спешност, което Драги изразяваше при последните си речи, не си личи да е далo отражение в пресконференциите", обясни Марк Чандлър, директор за валутните стратегии в Brown Brothers Harriman. "Много от пазарните участници очакваха нещо повече, включително и ангажираност към държавните облигации", отбеляза той.

"Днес пазарът се движеше от енергийните акции след поредното понижаване на цените на петрола и след коментарите на ЕЦБ. Хората очакваха малко повече подробности по отношение на бъдещите инициативи на банката", каза Шон Линч, управляващ директор на Wells Fargo Private Bank.

Данните от САЩ показаха, че по-малко американци са подали заявления за обезщетения при безработица през тази седмица. Молбите са спаднали със 17 000 до 297 000, съобщиха от американското Министерство на труда.

Доларът изгуби позиции спрямо валутите на основните търговски партньори на САЩ. Доходността по 10-годишните облигации пък спадна с един базисен пункт до 2,2693%.

Цените на деноминираните в долари стоки останаха на червено.

В сряда американските борсови индекси завоюваха нови територии на фона на редица икономически данни и разкриването на откъси от "Бежовата книга" на Фед. Индексът на сините чипове Dow Jones сe повиши с минималните 0,23%. Широкият S&P 500 се покачи с 0,46%, а технологичният Nasdaq Composite – с 0,52%.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:20 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още