IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Wall Street затвори на червена територия под натиска на енергийния сектор

Apple е сред големите губещи след информацията, че заради слабите продажби ще свива производството на iPhone

23:23 | 15.04.16 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Wall Street затвори на червена територия под натиска на енергийния сектор

Водещите индекси на Wall Street не успяха да удържат ръстовете от вчера, когато Dow Jones покори най-високото си ниво от юли 2015 година насам. На представянето на пазарите натежаха новите опасения, че държавите, добиващи петрол, няма да могат да се споразумеят за замразяване на добива, пише CNBC.

Страните от ОПЕК и производители извън картела ще се съберат на среща в Доха в неделя. Очакванията са, че ще бъдат обсъждани мерки за стабилизиране на цената на петрола. Не е ясно обаче дали всички ще са съгласни да ограничат добива на петрол.

След подновените страхове лекият суров петрол поевтиня с 2,75% и затвори седмицата с цена от 40,36 долара за барел. По-ограничен беше спадът за европейския Brent - с 1,5% до 43,18 долара за барел.

Енергийният сектор беше един от най-губещите в състава на S&P 500. На следващо място се наредиха информационните технологии.

Сред големите губещи днес е Apple. Акциите на технологичния гигант загубиха 2% от стойността си и затвориха при цена от 109,85 долара за брой. Причината беше информация в Nikkei, според която компанията ще намалява производството на iPhone-и в следващите месеци, заради слабите продажби.

Така S&P 500 затвори седмицата на ниво от 2 080,71 пункта, което представлява спад от 0,1 на сто за сесията. Седмицата обаче приключва с ръст от 1,6 на сто, изчислява Market Watch.

За Dow Jones седмицата също приключва с ръст - от 1,8 на сто, което е най-доброто представяне от 18 март насам. Индексът на сините чипове обаче затвори сесията на червена територия - спад от 0,16% до 17 897,39 пункта.

Върху представянето на индекса влияние оказа представянето на Goldman Sachs, чиито акции поевтиняха с 1,5% до 158,52 долара за брой.

Със загуба приключи последната сесия и за Nasdaq. Индексът изтри 0,16% от стойността си и затвори седмицата на ниво от 4 938,22 пункта. Спрямо предходната сесия обаче има ръст от 1,8 на сто.

Повече за търговията на борсите в САЩ може да разберете от коментара на Сю Кийнан от Bloomberg New York за Bloomberg TV Bulgaria

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:25 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още