IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Wall Street започва борсовата търговия с подем*

Ръстовете са в знак на облекчение, тъй като данните за китайския икономически ръст са в унисон с очакванията

17:43 | 19.01.16 г. 1
Wall Street започва борсовата търговия с подем*

Wall Street започва търговията в сряда с подем на фона на данните за най-слабия икономически ръст в Китай от четвърт век и на корпоративните отчети, пише CNBC.

Акциите на енергийните компании се търгуват с над един процент понижение и натежават най-много в широкия индекс S&P 500, докато финансовият сектор за кратко записа ръст от над 2% и поведе сферите, които се търгуват на зелена територия.

Индексът на сините чипове Dow Jones Industrial Average се повишава със 160 пункта, като акциите на Home Depot и Goldman Sachs се представят най-добре.

Преди старта на сесията китайските власти обявиха, че ръстът на икономиката през 2015 г. е 6,9%, което е най-бавният темп от четвърт век, и е малко под очакванията на анализаторите. Същевременно индустриалното производство в Китай нараства с 5,9% през декември, което е малко под очакванията на икономистите, анкетирани от Ройтерс. Ръстът за цялата година възлиза на 6,1%.

Според Джеймс Майер, главен инвестиционен директор в Tower Bridge Advisors, китайските данни са били в унисон с очакванията и подемът днес е израз на облекчение.

Други анализатори посочват и добрите финансови отчети на Bank of America, Morgan Stanley и UnitedHealth.

Международният валутен фонд понижи прогнозата си за световния икономически растеж през 2016 г. до 3,4%.

Американският лек суров петрол WTI поевтинява с 1,18% до 30,02 долара за барел, а европейският бенчмарк Брент поскъпва с 2,08% до 29,14 долара за барел.

Златото поевтинява с 0,54% до 1 085,10 долара за тройунция.

Доходността по 10-годишните държавни облигации се повишава до 2,056%, а тази по 2-годишните ценни книжа – до 0,87%.

*Данните са актуални към 17:30 часа българско време.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:25 | 11.09.22 г.
Най-четени новини
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още