IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Wall Street продължава да пропада*

Спадащите цени на енергията и опасенията за лихвените проценти отправят тревожни сигнали за икономиката, посочи експерт

18:00 | 10.10.14 г.
Wall Street продължава да пропада*

Американските индекси започват търговията в петък с отстъпления, един ден след като Wall Street отчете най-голямото си еднодневно понижение в последната година.

Индексът на волатилността CBOE – водещата мярка на несигурността на инвеститорите, се повишава над 20 пункта за първи път от началото на февруари, добавяйки 6,6 на сто.

"Инвеститорите може би са притеснени за последствията от предупреждението на Microchip Technology", отбеляза пред CNBC Андрю Уилкинсън, главен пазарен стратег в Interactive Brokers.

В четвъртък главният изпълнителен директор на Microchip предупреди, че компанията може да не отчете заложената цел за приходите и печалбата. Книжата на компанията поевтиняват с 13,39 на сто в петък.

Juniper Networks отстъпва с 7,52 на сто след публикуваните по-слаби от прогнозираното финансови резултати за третото тримесечие.

Министерството на труда на САЩ съобщи, че цените на вноса са спаднали през септември за трети пореден месец. Основните причини са продължаващото поевтиняване на петрола и по-силният долар, който прави деноминираните в зелените пари стоки по-евтини за притежателите на щатската валута.

"Спадащите цени на енергията и опасенията за лихвените проценти отправят тревожни сигнали за икономиката, но въпреки това тези два фактора най-вероятно ще проправят пътя за продължаване на подобрението в очакванията за корпоративните печалби", коментира Ник Райх, главен изпълнителен директор на Earnings Scout.

Доларът печели позиции срещу останалите водещи валути. Доходността по 10-годишните облигации, които се използват за формиране на лихвите по ипотеките и други потребителски кредити, спада до 2,314%.

Деноминираните в долари стоки, включително петрола и златото, поевтиняват.

* Данните са актуални към 17:50 часа.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:52 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още