IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Wall Street потъна надълбоко

Американските индекси изтриха по над 1% от стойността си под натиска на очакванията за сезона на отчетите отвъд Океана

22:02 | 25.03.15 г. 8
Wall Street потъна надълбоко

Американските индекси изтриха по над 1% от стойността си, след като инвеститорите останаха фокусирани върху валутните изменения и предстоящия втори за годината сезон на отчетите отвъд Океана.

"Пазарът засега пренебрегна данните за дълготрайните стоки", отбеляза пред CNBC Джей Джей Кинън, главен стратег на TD Ameritrade. "Федералният резерв не повишава нивата на лихвите, което изглежда все по-добра и по-добра новина, защото данните за заетостта може да се окажат по-слаби. Пазарът все още се фокусира върху долара и лихвените проценти."

Данните за "стоките за дълготрайна употреба са доста ужасни", каза пък Питър Боквар, главен пазарен анализатор в Lindsey Group. По думите му те са негативен сигнал за развитието на технологичните и биотехнологичните компании.

Анализаторите бяха особено загрижени и за ситуацията в Йемен, на границата с която Саудитска Арабия струпа значителен брой войници. Това се "проявява като цяло в усилване на златото и петрола", отбеляза Арт Хоугън, главен пазарен стратег в Wunderlich Securities.

Поръчките на стоки за дълготрайна употреба през февруари спаднаха с 1,4%, оставайки под очакванията за скромен ръст. Поръчките за основните несвързани с отбраната капиталови стоки пък отстъпиха също с 1,4% през миналия месец, което се оказа шестият пореден месечен спад.

Фокусът на пазара бе насочен и към предстоящия сезон на отчетите отвъд Океана, в който компаниите ще декларират финансовите си резултати от първите три месеца на годината. Много фирми обвиниха наскоро силния долар за по-слабите си резултати, като добавиха, че допълнително засилване на щатската валута би могло да доведе до още по-значителни отстъпления в периода януари-март.

"Моето предположение е, че спадът е свързан с долара", каза Джак Аблин, главен инвестиционен директор на BMO Private Bank. Ниските лихвени проценти "със сигурност обаче ще помогнат, като в крайна сметка печалбата и приходите ще растат".

Щатският долар изгуби позиции спрямо основните световни валути, но все задържа ръста си от около 7% от началото на годината досега. По-евтината валута стимулира стоковите пазари.

Доходността по 10-годишните американски облигации достигна 1,91%, след като по-рано спадна до 1,86%.

Kraft Foods ще се слее с Heinz, за да образуват гиганта Kraft Heinz. Акциите на Kraft поскъпнаха с 35,14 на сто.

American Express ще представи пред инвеститори бъдещите си планове за развитие на компанията. Дружеството, което бе изправено пред перипетии през последните месеци, изгуби 1,65 на сто.   

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:04 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

7
rate up comment 4 rate down comment 1
hevito666
преди 9 години
....тази информация - да говори нещо на някого ....???".....Дубайската борса продава своя пакет акции от Лондонската фондова борса (London Stock Exchange Group), най-старата независима търговска платформа в света, съобщи Блумбърг, като се позова на свой информиран източник.Дубайската борса бе най-големият акционер на Лондонската фондова борса и притежава 60.4 милиона акции или 17.4% от капитала. Цената е в долната граница и ще се движи от 22.5 до 24 паунда за брой. Така общата стойност на сделката се очаква да е 1.36 милиарда паунда......"Поздрави !!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 6 rate down comment 3
michaelis
преди 9 години
ше има ей такова SDR's и вътре ше са долар, евро, франк, паунд, йена, юан, рубла, реал, рупия, злато, сребро. Са ги нема реала и рупията ама ше дойдат и те и долара няма да има 60% в тоя SDR както е са в момента, а в зависимост от икономиката. Еврото би тряяло да има най-голям дял тъй като е най-голямо ЕСто нал тъй ? После юана, после тек долара и по реда останалите ....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 8 rate down comment 4
michaelis
преди 9 години
баце ти си *** чугунената глава, ама то аз не, че съм пророк те просто нещата си стават не, че искам от ей са да се спихне долара и да пропадне всичко и еврото или рущняците да станат световна империя или китай - глусти. Би ми се искало да има баланс и да не зависи само от едните ей тва е. САЩа искат не искат нещата се случват тва не зависи от мене или тебе нито само от САЩа. Ако зависеше само от САшш щеше да си остане както е било до са, но се променят нещата, кво да се прай и нема да е само долара ше видиш :)))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 6 rate down comment 6
georgi_shum
преди 9 години
За рублата няма шанс баце :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 7 rate down comment 2
michaelis
преди 9 години
баце аз не мое винаги да съм отгоре, нема такъв филм за съжаление. Ама като си спомням, край ше фалират не знам си ко аааа ууу и ко стана, нит фалираха нит рублата стана 100 вестника за 1 зелена артия, както видиш всичко са преценили и изчислили и след некоя друга година барабар с плешивия китаец, рублей ше е в кошницата световни валути с международни плащания, само стой и глей ..... :))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 8 rate down comment 5
georgi_shum
преди 9 години
:)) Така те харесвам Баце :) И с рублете да беше направил така като ти говорех миналата година.. за почивка на Малдивите да си изкарал:) Обирай каквото можеш тука, и заведи гаджето на някое хубаво местенце :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 11 rate down comment 7
michaelis
преди 9 години
да потъват Вучев, кво ни дреме нали прибрахме некой лев да има в касичката от ей тва внезапно потъване :)) и са малко на обратно и после още малко ше потънат и сме лятото на морето ...... :))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още