IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Водещите индекси Wall Street не успяха да намерят посоката

Dow Jones и S&P 500 приключиха с нищожни спадове, но Nasdaq успя да се задържи на зелена територия

23:12 | 13.05.15 г.
Водещите индекси Wall Street не успяха да намерят посоката

С разнопосочно движение завършиха водещите индекси на Wall Street сесията в сряда. Dow Jones и S&P 500 приключиха деня с нищожни намаления, докато Nasdaq успя да се задържи на зелена територия, подпомогнат от представянето на Apple, Microsoft и други технологични компании.

Влияние върху търговията днес оказаха данните за продажбите на дребно в САЩ през април. Те се повишават, но с едва 0,1%, докато пазарите очакваха увеличение на продажбите в рамките на 0,5 на сто.

По-ниските резултати означават и забавяне на ръста на брутния вътрешен продукт през второто тримесечие на годината, предупреждават анализаторите. JP Morgan вече коригира прогнозата си за ръст на БВП на САЩ през второто тримесечие от 2,5% до 2%, пише CNBC.

Тези страхове станаха причина да се обърне тенденцията от ранните часове на търговията, когато основните индекси растяха. След непрекъснати колебания, Dow Jones затвори търговията със стойност от 18 060,49 пункта, което представлява намаление с минималните 0,04%. За S&P 500 спадът е в рамките на 0,03% до ниво от 2 098,48 пункта.

Nasdaq обаче приключи на зелена територия – ръст от 0,11% до 4 981,69 пункта.

Подкрепа на стойността на индекса оказа представянето на Apple. Компанията повиши пазарната си стойност с 0,12%, а търговията с акциите й се извършваше при цена от 126,01 долара за брой.

Сред големите губещи днес е DuPont. По време на срещата на акционерите тази сутрин Нелсън Пелц изказа критики към управляващия орган на компанията и посочи, че най-вероятно DuPont няма да може да постигне заложените цели. Акциите на компанията поевтиняха с почти 7% до цена от 69,54 долара за брой, отчете Market Watch.

Стойността на щатския долар също продължава да отслабва и в края на деня едно евро се разменяше за 1,13 долара за брой.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:50 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още