IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Тръмп забрани да се подават съвместни искове срещу банки

Арбитражът ще остане единственото средство за решаване на финансови спорове

11:51 | 02.11.17 г. 2
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Президентът на САЩ Доналд Тръмп подписа законопроект, отменящ разпоредба на предишната администрация, позволяваща да се подават съвместни искове срещу банки за решаване на финансови спорове, съобщи снощи Белият дом, цитиран от ТАСС. 

Контролираният от републиканците Конгрес подкрепя отмяната на постановлението на бившия държавен глава Барак Обама, срещу което се обявиха много финансови институции в страната. Администрацията на Тръмп и републиканците са на мнение, че то вреди на свободния пазар. 

Според демократите разпоредбата предоставя на клиентите по-големи възможности за предотвратяване на финансови нарушения на банките. Те разкритикуваха решението на сегашния президент.

Постановлението щеше да влезе в сила през 2019 г. и можеше да доведе до множество групови искове срещу най-големите финансови структури.

Решението на Тръмп означава, че арбитражът ще остане единственото средство за решаване на финансови спорове.
Нови по-твърди нормативни разпоредби вече бяха въведени от Конгреса и Обама след финансовата криза.

/БТА/

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:19 | 24.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

2
rate up comment 2 rate down comment 2
khao
преди 6 години
очаквах че това ще е един от най-слабите им президенти, ама чак по слаб от Буш младши не вярвах че ще бъде ... опроверга ме за под година ! :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 7 rate down comment 1
red6
преди 6 години
Тиквата с умрелия рижав енот на главата си пази неговите хора. Тоя тапир не разбра, че проблеми те им идват от обедняването и изтъняването на средната класа, за сметка на последния 1%... Или по-лошо - разбрал го е. И не, поддържането на въглищни централи няма да спаси държавицата му.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още