IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Срещата на Фед притисна търговията на фондовите пазари в САЩ

Анализатори смятат, че Фед ще се разколебае да вдигне лихвите заради скъпия долар и свития американски износ

22:11 | 17.03.15 г. 1
Срещата на Фед притисна търговията на фондовите пазари в САЩ

Основните индекси на борсите в САЩ приключиха сесията с разнопосочни движения. Влияние върху търговията оказа двудневното заседание на Федералния резерв, което започва днес. Инвеститорите очакват сигнал от институцията дали действително ще пристъпи към увеличаване на лихвите през лятото.

Анализаторите коментират, че скокът на долара, свиването на износа на САЩ, както и намаляването на „внесената” инфлация ще накара Фед да спре и отново да премислят бъдещети си действия.

Според Брус Байтлъс инвестиционен стратег RW Baird централната банка на САЩ по-скоро ще повиши лихвата в началото на 2016 година, а не през това лятото, пише CNBC.

Влияние на борсите оказаха и данните за намаляване на броя на новозапочналите жилища в САЩ през февруари.

На фона на тези данни Dow Jones загуби 128 пункта или 0,71% от стойността си и приключи сесията днес на ниво от 17 849,01 пункта. 25 от 30 компании в състава на индекса приключиха със загуби, изчислява Market Watch.

Сред големите губещи е DuPont, чиито акции поевтиняха с повече от 35 до цена от 74,65 долара за брой. Най-добре представящата се компания в състава на индекса пък се оказа Coca – Cola.Цената на книжата на компанията затвориха при цена от 40,51 долара за брой, което представлява ръст от 0,55% спрямо сесията в понеделник.

S&P 500 загуби 0,34% от стойността си и затвори на ниво от 2 074,2 пункта.

На зелено обаче приключи сесията за Nasdaq. Индексът достигна до ниво от 4 937,43 пункта, което е ръст от 0,16 на сто.

На валутните пазари еврото стабилизира стойността си до ниво от 1,06 долара за едно евро.

Лекият суров петрол продължава да поевтинява. Цената му достигна до 43,46 долара за барел, което е най-ниското ниво от март 2009 година. Европейският Brent се търгуваше за 53 долара за барел.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:46 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

1
rate up comment 2 rate down comment 3
albobo76
преди 9 години
Че САЩ какъв износ имат освен долари?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още