IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Щатските борси поеха надолу в началото на сесията*

В светлината на прожекторите за инвеститорите продължава да е ситуацията в Гърция

17:37 | 30.12.14 г.
Щатските борси поеха надолу в началото на сесията*

Американските индекси отчитат отстъпления във вторник, след като поради липсата на новини инвеститорите насочиха погледи продължаващата загриженост около ситуацията в Гърция.

"Гърция е отново е в светлината на прожекторите", каза Петър Кардийо, главен икономист в Rockwell Global Capital.

Други, като Марк Лучини от Janney Montgomery Scott, гледат по-дългосрочно към позициите на Гърция в еврозоната. По думите му през днешния ден "няма много новини, които биха подкопали пазари".

Индексът на цените на жилищата Case-Shiller за октомври показа, че ръстът на пазарните стойности в САЩ е продължил да се забавя през месеца, оставайки под пазарните прогнози.

Важна за пазара в дългосрочен план се оказа и новината, че Китай разхлабва ограниченията за банките при търговията с юани от 2015 г. Стъпката е малка, но значителна по пътя към разхлабването на капиталовия контрол.

Промените ще заменят дневните тавани върху експозициите на банките в чуждестранна валута със седмични лимити. За пръв път се въвеждат единни стандарти за общите експозиции в чуждестранна валута, които банките могат да поддържат.

Държавната администрация за обмен на валута на Китай публикува пакет от нови правила във вторник, с които опростява 14 вида регулации и издава нови разпоредби, с които се либерализират банковите практики при обмяната на валута.

Щатският долар губи позиции спрямо основните световни валути в хода на търговията. Доходността по 10-годишните американски ДЦК е 2,17%.

Деноминираните в долари стоки отчитат предимно положителни резултати.

* Актуално към 17:35 часа.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:16 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още