IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Сесията на Wall Street започва с мощни повишения*

Заради добрите новини в корпоративните отчети инвеститорите забравиха опасенията си за бавния икономически ръст

18:18 | 17.10.14 г.
Сесията на Wall Street започва с мощни повишения*

Зелено е началото на Wall Street в последната сесия за тази седмица. Основните индекси на борсите отвъд океана увеличават стойността си със средно по около 1,5% след добрите новини от корпоративните отчети, отбелязва Market Watch.

Така за кратко инвеститорите забравиха своите опасения за заболяване на икономическия ръст и разпространението на заболяването ебола.

S&P 500 записва ръст от 1,63% до ниво от 1 893 пункта. Стойността на Dow Jones се повишава с 1,77 на сто и в ранните часове на сесията вече достига до ниво от 16 401 пункта. За Nasdaq увеличението е в рамките на 1,55% до стойност от 4 283 пункта.

Сред големите печеливши към този момент е General Electric, чиито акции поскъпват с 3,6 на сто до цена от малко над 25 долара за брой. Компанията публикува финансов отчет за третото тримесечие с данни по-добри от пазарните очаквания. Печалбата на енергийната компанията се повишава с 11% на годишна база до 3,5 млрд. долара.

Акциите на Honeywell поскъпват с малко над 4 на сто до цена от 89,88 долара за брой.

Търговията с акциите на Urban Outfitters обаче се срина след като компанията отчете продължаваща негативна тенденция за намаляване на продажбите. В резултат акциите й достигнаха до цена от 30 долара за брой, което е намаление в рамките на 13 на сто. 

Google също разочарова инвеститорите със своите финансови отчети за тримесечието. Акциите на интернет гиганта поевтиняха с малко над 1% до цена от 529 долара за брой. 

* Данните са актуални към 19 часа

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:24 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още