IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Протоколът на Фед не успокои Wall Street

Пазарите очакваха протоколът да е малко по-войнствен, но Фед е малко по-миролюбив, коментира анализатор

23:25 | 18.02.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Протоколът на Фед не успокои Wall Street

Водещите индекси в САЩ приключиха сесията с отстъпления, след като протоколът от последното заседание на Федералния резерв на САЩ показа, че банката няма да бърза с повишаването на лихвените проценти. В същото време в преговорите за решаване на дълговата криза в Гърция не се наблюдава съществен напредък, отбелязва CNBC.

Индексът на сините чипове Dow Jones се понижи с 0,10% до 18 029,85 пункта. Широкият индекс S&P 500 се смъква с 0,03% до 2 099,68 пункта, а технологичният бенчмарк Nasdaq Composite се повиши леко с 0,14% до 4 906,36 пункта.

"Пазарите претеглят слабите икономически данни срещу политиката на Фед, който не бърза да промени политиката си", каза Бен Гарбър, икономист в Moody's Analytics.

Според данни на CME Group има само 53 процента вероятност за увеличение на лихвите през септември, което е спад от 62 процента преди публикуването на протокола.

"Пазарите очакваха протоколът да е малко по-войнствен, но Фед е малко по-миролюбив“, каза Дейвид О'Мали, главен изпълнителен директор на Penn Mutual Asset Management. „Това не е голяма изненада".

Пазарите продължават да чакат и решение за дълговете на Гърция. Страната ще поиска удължаване на „кредитния ангажимент“ с 6 месеца в четвъртък, но Германия отрича да има такава оферта и потвърди, че Атина трябва да се придържа към сегашните условия на спасителната си програма, предава Ройтерс.

Икономическите данни от днес показват, че през януари индустриалното производство в САЩ се покачва с 0,2%, оставайки под очакванията.

Индексът на цените на производител спада с 0,8%. Това е най-големият срив от ноември 2009 г., след понижението от 0,2% през декември, разкриват актуалните данни на Министерството на труда на САЩ. Това е третият пореден месечен спад, отбелязва CNBC.

Започналите нови строежи на жилища се понижават през януари, след като строежите на еднофамилни жилища намаляха от достигнатия 6,5-годишен връх. Все пак нивата остават в съответствие с тези, при които се счита, че имотният пазар се подобрява.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:47 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още