IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Позитивизмът обхвана Wall Street

Акциите на Comcast Corp и Time Warner Cable поевтиняха с по над 4% след заявката на Обама за регулиране на интернет

23:03 | 10.11.14 г.
Автор - снимка
Създател
Позитивизмът обхвана Wall Street

Водещите индекси на фондовата борса в Ню Йорк приключиха с повишения сесията в понеделник, по време на която пазарните частници останаха фокусирани върху последния за годината сезон на отчетите.

Важно за търговията се оказа изказването на президента Барак Обама, според когото обществото се нуждае от "най-силните възможни правила" за защита на свободния интернет. . Президентът на САЩ призова и за регулиране на високоскоростните услуги.

Държавният глава се обяви против блокирането на уебсайтове, срещу изолирането на интернет съдържание, както и против правилата, които позволяват на компаниите да плащат за по-бързо предоставяне на съдържанието им. В тази връзка неговият подчинен във Федералната комисия по комуникациите Том Уилър обмисля прокарването на коректен план за регулации в сектора.

Новината за речта на Обама доведе до мигновена реакция на фондовия пазар. Телекомуникационните компании, които логично се противопоставят на регулациите на интернет услуги, отчетоха спадове на капитализациите. Най-значителни отстъпления от съответно 4,09% и 4,89% бяха отчетени при Comcast Corp и Time Warner Cable.

Акциите на Toll Brothers поскъпнаха с 2,31%, след като строителят на луксозни жилища публикува с 29% по-висока тримесечна печалба.

Цената на книжата на Alibaba Group се покачи с 3,92%. Основната причина е предстоящият във вторник Ден на ергените в Китай – най-силният ден за онлайн продажбите в световен мащаб.

Търговията с акциите на Dendreon бе преустановена, след като производителят на лекарства против рак на простата подаде заявление за обявяване в несъстоятелност.

"Отчетите изглеждат добре. Имаме повече от три четвърти от всички дружества, които представиха по-добри от прогнозираното резултати", заяви Ранди Фредерик, управляващ директор в Charles Schwab.

"Средата на сезона на отчетите е зад нас, прекратяването на стимулите на Фед е зад нас, а икономическите данни продължават да изглеждат добре. Не съм абсолютен оптимист, но е трудно да намеря нещо, за което да се притесня до края на годината", отбеляза Фредерик.

Икономическият растеж в световен мащаб едва ли ще се подобри осезаемо през следващите две години с оглед на забавянето в Китай и еврозоната, посочи агенцията за кредитен рейтинг Moody's. Експертите понижиха прогнозата си за растежа в много държави и региони, включително еврозоната, Япония и Бразилия.

"Повечето фактори, които пречеха на ръста на брутния вътрешен продукт (БВП) по света през 2014 г. ще се задържат през следващите две години", коментира старши вицепрезидентът в Moody's Мери Дайрън.

Тя посочи, че на фона на влошените глобални перспективи Moody's очаква устойчив и силен растеж в САЩ, Великобритания и Индия през следващите две години.

Доходността по 10-годишните облигации, използвана за формиране на лихвите по ипотеките и други потребителски кредити, се покачи до 2,358%.

Доларът спечели позиции спрямо валутите на основните търговски партньори на Щатите. Деноминираните в зелените пари стоки пък поевтиняха.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:05 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още