IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Основните индекси на борсите в САЩ отчасти преодоляха първоначалните спадове

Загубите в енергийния сектор натежаха на стойността на S&P 500

22:12 | 27.10.14 г.
Основните индекси на борсите в САЩ отчасти преодоляха първоначалните спадове

Основните индекси на борсите в САЩ успяха да преодолеят отчасти първоначалните спадове. В първите часове на сесията прогнозата на Goldman Sachs по отношение на цената на петрола предизвика масови разпродажби на акции на петролни и енергийни компании.

Инвестиционната банка очаква намаление на цената на „черното злато” в следващите месеци, което стана причина за спад на цената още днес до ниво под 80 долара за барел, припомня Market Watch.

Тези данни натежаха на S&P 500 и индексът не успя да се отърси от първоначалните загуби и приключи деня на червена територия. Стойността му достигна до 1961,62 пункта или понижение от 0,15 на сто. За миналата седмица индексът записа ръст от 4,1 на сто, което беше най-доброто представяне за S&P 500 от януари 2013 година, изчислява Bloomberg.

Ранната търговия беше под влияние и на стрес тестовете на банковия сектор в Европа. По-късно обаче инвеститорите се оживиха, макар и измененията да са минимални.

Nasdaq повиши стойността си с нищожните 0,05 на сто или малко над 2 пункта до ниво от 4 485,93 пункта. За Dow Jones увеличението е също незначително – с 12 пункта или 0,07 на сто до ниво от 16 817,68 пункта.

Една от компаниите с най-голямо увеличение днес е Novavax, която съобщи, че започва клинични изпитания на ваксина срещу ебола до края на годината. След тази новина акциите на фармацевтичната компания поскъпнаха с над 13 на сто до 5,80 долара за брой.

Разочарование обаче носи Twitter, която трябва да публикува и финансовите си отчети за тримесечието. Акциите на микроблогинга загубиха 2,9 на сто от цената си и търговията се извършваше при 48,50 долара за брой.

През следващите дни търговията в САЩ ще бъде под влияние на двудневната среща на Федералния резерв, която започва утре. Очакванията са институцията да обяви края на стимулиращата програма за американската икономика, тъй като данните показват стабилизиране. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:51 | 19.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още