IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Американските борси започнаха сесията на червено*

Финансовите отчети на няколко ключови технологични компании разочароваха повечето инвеститори

17:50 | 22.07.15 г.
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Акциите на американските борси се търгуват с понижения в сряда, след като финансовите отчети на няколко ключови технологични компании разочароваха повечето инвеститори, съобщава CNBC.

Ситуацията ще бъде същата като вчера“, коментира Марис Ог, президент на Tower Bridge Advisors. “Осъзнавам, че статистически приходите са по-лоши от очакваното. Резултатите не са толкова добри. Изглежда Wall Street очакваше повече“.

Индексът Nasdaq Composite за кратко отбеляза спад от повече от 1% при отварянето на борсата, след което успя леко да се възстанови и се търгува с понижение от 0,8%.

Акциите на Apple се търгуват с 4,8% по-ниско, след като се сринаха с повече от 6% при отварянето на борсата. По време на късната търговия във вторник акциите на компанията поевтиняха с почти 7%, падайки под средната си стойност за последните 200 дни. Приходите на компанията за последното тримесечие се оказаха по-слаби от прогнозираните, а продажбите на iPhone също не можаха да задоволят очакванията.

Microsoft също се търгува с понижение от 1,5%. Акциите на компанията поевтиняха с повече от 3% в късната търговия във вторник, след като обяви нетна загуба от 3,2 млрд. долара за четвъртото си фискално тримесечие вследствие на мерки за преструктуриране.

Финансовите отчети, публикувани в сряда, са малко по-окуражаващи. Акциите на Boeing поскъпнаха с повече от 2,5%, преди да заличат част от печалбата си и да се търгуват с ръст от 1,5%. Компанията отчете печалба, която надвишава както горната, така и долната прогнозирана граница.

Coca-Cola би предварителните прогнози с 3 цента, като отчете коригирана тримесечна печалба от 63 цента на акция. Приходите на компанията за безалкохолни напитки също надминаха очакванията на анализаторите.

Доходността по 10-годишните американски държавни ценни книжа се понижи леко до 2,32%, а тази по 2-годишните облигации скочи до 0,70%.

Американският долар поскъпна спрямо останалите основни световни валути, като еврото доближи нива от 1,090 долара.

На пазара на суровини контрактите на суровия петрол за доставки през септември поевтиняха със 75 цента до 50,11 долара за барел. Фючърсите на златото също отчетоха понижение от 15,70 долара до 1 087,90 долара за тройунция в сутрешната търговия.

* Информацията е актуална към 17:30 ч. българско време.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:42 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още