IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Градовете с най-скъпи имоти в света

В Сингапур и Хонконг увеличението на цените в луксозния сегмент се забавя

14:50 | 10.10.14 г. 1
Автор - снимка
Създател
Градовете с най-скъпи имоти в света

Има градове, които са скъпи, но има и такива, в които имотите са почти неплатими. Изследването The 12 Cities Report на британската агенция Savills показва, че в някои градове цените на недвижимите имоти са се удвоили в рамките на 5 години. На някои места купувачите трябва да платят по 40 000 долара за квадратен метър.

Както показва последната класация, Лондон измести Хонконг от челната позиция и се превръща в най-скъпия град в света по отношение на разходите за живот и бизнес според анализаторите от международната агенция за недвижими имоти Savills. Службата за национална статистика на Великобритания съобщи наскоро, че цените на жилищата в столицата и в други региони на Острова са се върнали към нивата, наблюдавани преди началото на световната финансова криза през 2008 г.

Но по отношение на цената на недвижимите имоти рекордьорът е Хонконг. "Тази година се наблюдава много по-скромен ръст на цените на недвижимите имоти в почти всички световни градове, а някои се отчитат и малки спадове", казва Йоланда Барнс, директор на Savills World Research, цитирана от CNBC.

Вижте в галерията в кои градове са най-скъпите недвижими имоти.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:57 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 5 rate down comment 0
studioaa
преди 9 години
Защо София не е в списъка? Съгласен съм, че в Лондон и Хонг Конг цените са рекордни по-абсолютна стойност, но по отношение на покупателна способност разликата между Лондон и София е само 10% или средната вноска по ипотека в Лондон е 120% от средния месечен доход, а в София е 110%. А през 2008 числата бяха съответно 160% за Лондон и 200% за София или у нас цените бяха много по-високи от тези в братска Англия. Защо никой не смее да го признае??
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още