IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Единствената моторна лодка BMW 507 се върна във водата

Уникалният плавателен съд е произведен през 50-те години на миналия век

14:12 | 17.11.14 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Гарсия с единствената лодка BMW 507. <em>Снимка: BMW</em></p>

Гарсия с единствената лодка BMW 507. Снимка: BMW

Няма фен на автомобилите, който да не се е захласвал по класическия модел BMW 507. Малцина обаче знаят, че той е вдъхновил и направата на уникална моторна лодка.

Неотдавна за съществуването на този плавателен съд разбира и колекционерът на автомобили Фелипе Гарсия. Той стартира сериозно проучване, като накрая успява не само да намери произведената в един-единствен екземпляр лодка, но и да стане неин собственик.

Проблемът е, че лодката е в окаяно състояние, с повреден двигател и съсипан външен вид. В продължение на няколко години Фелипе Гарсия реставрира своята нова придобивка, която вече е в напълно оригинален вид както отвън, така и отвътре.

Произведената в края на 50-те години моторна лодка се задвижва от 8-цилиндровия двигател на BMW 507, предлага място за двама и има вдъхновени от класическия роудстър интериор и екстериор.

"Обожавам да шофирам класически автомобили и кабриолети, но плаването с тази уникална лодка, имаща двигател BMW, е неповторимо изживяване", споделя собственикът й Фелипе Гарсия.

Роудстърът BMW 507 се появява през 1956 година, за да конкурира на пазара Mercedes 300SL. Произведени са общо 252 бройки, задвижвани от 3,1-литров V8 двигател. Един от първите собственици на модела е Елвис Пресли.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:05 | 25.01.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още