IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"Straight Outta Compton" оглави боксофиса в Северна Америка

Филмът, разказващ за възхода на рап група, е продуциран от Dr. Dre и Ice Cube

16:02 | 17.08.15 г. 2
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Straight Outta Compton Facebook page</em></p>

Снимка: Straight Outta Compton Facebook page

Филмът „Straight Outta Compton” на Universal Pictures, който разказва за възхода на рап групата N.W.A., оглави бокс офис класацията в Северна Америка по време на дебютния си уикенд, пише Bloomberg.

Биографичната лента, продуценти на която са създателите на групата Dr. Dre и Ice Cube, събра 56,1 млн. долара в САЩ и Канада според Rentrak.

“Мъжът от U.N.C.L.E.”, който е в стила на Джеймс Бонд, се нареди на трета позиция в списъка през първия си уикенд по кината.

Позитивните отзиви и силната маркетингова кампания на Universal и нейния партньор Beats by Dre, помогнаха на „Straight Outta Compton” да спечели феновете на рап музиката. Филмът се появи на фона на дебатите за отношението на полицията към чернокожите – тема, която попада в текстовете на N.W.A. BoxOffice.com повиши прогнозата си за лентата от 47 млн. долара миналата седмица на 55 млн. долара. Преди лятото част от експертите очакваха, че тя ще събере по-малко от 30 млн. долара.

Продажбите на филма надминаха сумата от 45,1 млн. долара от дебюта на „Американски пай 2“, предишният носител на рекорда за филм в категорията „R” през август, посочват от Rentrak.

Режисираният от Ф. Гари Грей „Straight Outta Compton” има висок рейтинг – 88% позитивни ревюта в Rottentomatoes.com. Бюджетът за заснемането му е 29 млн. долара.

“Мъжът от U.N.C.L.E.”, който е базиран на едноименния телевизионен сериал, е режисиран от Гай Ричи, който е и негов сценарист. Филмът събра 67% позитивни ревюта в Rottentomatoes.com. Представянето му обаче не се оказа достатъчно добро за дебюта на филм, струващ поне 75 млн. долара.

Втори в боксофиса в Северна Америка остана „Мисията невъзможна: Престъпна нация“, който събра 17 млн. долара според Rentrak. Очакванията бяха той да се класира на второ място и да добави 18,5 млн. долара към боксофиса според Boxoffice.com.

Продажбите на билети за кино за десетте топ филма в Северна Америка нараснаха с 0,4% до 125,5 млн. долара спрямо година по-рано, сочат данни на Rentrak. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:29 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Финанси виж още